SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hayvan derneğinde horoz dövüşü skandalı

Bursa'da bir adreste horoz dövüşü yapıldığı yönündeki ihbar üzerine baskın yapıldı. Baskında hayvan derneği adı altında açılan b

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2019 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2019 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da hayvan derneğinde horoz dövüşü skandalı
Bursa'da bir adreste horoz dövüşü yapıldığı yönündeki ihbar üzerine baskın yapıldı. Baskında hayvan derneği adı altında açılan bir yerde horoz dövüşü yapıldığını gören ekipler, 47 kişiye 15 bin lira ceza yazdı.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi'nde meydana geldi. Bir adreste horoz dövüşü olduğu yönünde ihbar alan Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği (SÖS) ekipleri baskın için harekete geçti. Söz konusu adrese giden ekipler adresin Kafes ve Kümes Hayvanlarını Yetiştirmeye Teşvik Derneği olduğunu fark etti. Ekipler derneğin bulunduğu adresin sahibi olarak görünen Orçun Ü. isimli şahsın buranın çatı katını horoz dövüşü için tasarladığını ve çok sayıda horozun dönüştürüldüğünü belirledi. Baskın sırasında horoz dövüştürülen dernekte yapılan aramalarda dövüştürülmek üzere bekleyen 28 horoz olduğu tespit edildi. Horoz sahibi 15 kişiye idari ve adli para cezası uygulayan ekipler, izlemeye gelen 47 kişiye ise kabahatler kanunundan 15 bin lira para cezası kesti. Ekipler horozları muhafaza altına alıp belediyenin veterinerine teslim ederken, horoz dövüşü için yer temin eden Orçun Ü. ise gözaltına alındı. Öte yandan, horoz sahiplerinin horoz dövüştürmek için festival düzenlediği ve bunun için afiş hazırladıkları da gözden kaçmadı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.