SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da İftardan Sonra Karagöz ve Hacivat Keyfi

Bursalı halk kültürü, folklor araştırmacısı ve Karagöz sanatçısı Recep Şinasi Çelikkol, Ramazan ayında sahnelediği gölge oyunlarıyla h

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da İftardan Sonra Karagöz ve Hacivat Keyfi
Bursalı halk kültürü, folklor araştırmacısı ve Karagöz sanatçısı Recep Şinasi Çelikkol, Ramazan ayında sahnelediği gölge oyunlarıyla herkesi mest ediyor.


Nilüfer'e bağlı Misi köyünde bulunan etnografya evinde Bursa yöresine ait el işletmeleri, ev eşyaları, dokuma tezgahları, mahalli kıyafetler, tarihi bakır, pirinç, demir, ahşap eşyalar teşhir ediliyor. Ayrıca Karagöz sanatçısı olan Çelikkol, müzede Karagöz ile Hacivat oyunlarını oynatıyor. Her hafta 3 gün gölge oyunu sahneleyen Çelikkol, "Ramazan ayında iftardan sonra Karagöz ve Hacivat tutkunlarıyla burada buluşuyoruz. Haftanın 3 günü buradayız. Bizim amacımız bu gölge oyunu sanatını tanıtmak ve kaybolmamasını sağlamak. Bu gösteri Ramazan ayı boyunca devam edecek" dedi.

EŞSİZ MÜZE
Ünlü gölge oyunu ustası Çelikkol, Türkiye'den Balkanlar'a kadar birçok yöreden topladığı otantik kıyafetler ve eşyaları Bursa'da kurduğu özel müzede sergiliyor. Bursa ve civarındaki Türkmen ve Yörüklerin giydiği göz alıcı kıyafetlerle çeşitli ev ve mutfak eşyalarını yıllarca köy köy dolaşarak toplayan Çelikkol, bu zengin kültürü Misi köyünde 2 ay önce kurduğu özel etnografya müzesinde sergiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.