SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da itfaiyenin yetersizliği can yakıyor

2 (SALİH BAKICI/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da itfaiyenin yetersizliği can yakıyor
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, dün gece bir mobilya fabrikasında başlayan ve 7 iş yerinde büyük çaplı hasara yol açan yangının bilançosu günün il ışıklarıyla ortaya çıktı. Mobilyacılar Odası, çevre il ve ilçelerden de gelen takviye ekiplerle 3 saatte güçlükle söndürülebilen yangında itfaiyenin yetersiz kaldığını ileri sürdü.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yangın yerinde inceleme yaptı. Oda Başkanı Özcan Ayhan, “Maalesef itfaiye araçlarının 10 civarında ve yetersiz personel olduğunu öğrendik. Bu sanayi şehrinde bir iş yerinde çıkan yangın. Bir ada değil, bir şehir değil. Eğer buraya Yenişehir’den, Bozüyük’ten tek bir yangın için araç geliyorsa, demek ki bizim ilçemizde itfaiye araçları veya ekipman yetersiz. Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi'ne ne lazımsa sanayici olarak destek vermeliyiz. Şubelerimizi de çoğaltmalıyız. Bugün sanayicilerimizin çoğu aynı görüşte. Koltukçularımızda yangına hazır malzemeler kullanılmakta. Sünger, kumaş gibi malzemeler. Siz ne kadar tedbir alırsanız alın, kış aylarında ve yazın sıcağında ufak bir kıvılcımla yangın çıkabiliyor. Firmalarımızın kendi tedbirlerini de alması lazım. Yangın söndürme tertibatının ve ekipmanlarının olması lazım. Fakat Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından anında müdahale edilseydi bina kurtulurdu. İtfaiye söndürürken bina yandı. Bunu birçok arkadaşımız burada gördü. İnşallah bu son olur. Buna karşı tedbir almamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz” dedi.
İş Güvenliği Kanunu'na göre alınması gereken tedbirler olduğunu ifade eden Ayhan, “Hangi ekipmanların iş yerinde bulunması gerektiğini anlatan bir mevzuat var. Her firmanın büyüklüğüne göre bu tedbirleri alması gerekiyor. Ancak bu yangın gece çıktı. Kimsenin olmadığı bir zamanda çıkan bir yangın. Burada itfaiye devreye giriyor. İtfaiye de maalesef yetersiz kalmış ya da bu konuda tecrübesi az olan elemanlar işin içinde. Nereden başlayıp yangını söndüreceğini bilemezsen yangın büyür. Maalesef böyle olmuş. Yalnız itfaiyeyi de suçlamakla olmaz, ama daha önceden tedbir alınıp, hangi noktanın söndürülmesi gerektiğini bilen eğitimli arkadaşların olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
Bursa ve ilçelerinden gelen takviye ekiplerle 19 araç 60 personelin müdahale ettiği yangın 3 saatlik çalışma ile söndürüldü. 3 bin metrekare alanda etkili olan yangının çıkış sebebi araştırılıyor
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.