SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da İYİ Parti'nin tabelaları indirildi

Bursa'da İYİ Parti ilçe başkanının Bursa'dan atanmasına tepki gösteren  Kumla ve Umurbey temsilciliklerinin bulunduğu bürolar kapatıldı

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da İYİ Parti ilçe başkanının Bursa'dan atanmasına tepki gösteren  Kumla ve Umurbey temsilciliklerinin bulunduğu bürolar kapatıldı.  İlçe kurucu yönetiminde yer alan Erdoğan Sağlık, İrfan Ünlü, Emin Doğru ve Ahmet Malyemez'in de aralarında bulunduğu 17 kişi yönetimdeki görevlerinden istifa etti. Bürolarda bulunan tabelalar da indirildi. 


İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanlığına Bursa il yönetiminden Birol Mumcu'nun tayin edilmesine tepkiler sürüyor. Son iki haftada Bıyıklı'nın ardından il başkanı tarafından Erdoğan Sağlık ve Nilüfer Toprakçı'nın ilçe yönetimini görevlendirdiği yönünde bilgiler gelirken, son anda bu iki isimden de vazgeçilerek Bursa'dan bir isim Gemlik ilçe başkanlığı için atandı. Gemlik'te yaşanan hizipleşmeden dolayı ortak isim olarak Bursa il yönetiminden atandığı tahmin edilen Birol Mumcu'nun, yakın zamanda yönetimini oluşturması bekleniyor. Kurucuların da aralarında bulunduğu 17 kişinin yönetimdeki görevlerinden istifa ettikleri ve 300'e yakın kişi ile birlikte genel merkeze yaşanılan durumun yer aldığı bir rapor hazırladıkları öne sürüldü.



Geçmiş dönemde İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı'nın belediye başkanı adayı olacağından dolayı yönetimde ihtilaflar olmuş ve önemli görevlerde yer alan isimler yönetimden istifa etmişti. Öte yandan İYİ Parti'de belediye başkan adaylığı noktasında parti ile bağları koparan kurucu ilçe başkanı Bıyıklı'nın Ankara'da İYİ Parti dışındaki görüşmeleri olumsuz geçti. Olumsuz geçen bu görüşmelerinden ardından ilçeye dönen Bıyıklı'nın aralarında bazı eski CHP'li yöneticilerin de yer aldığı toplantının ardından tekrar İYİ Parti adayı olarak çalışmalara başladığı öğrenildi. İyi Parti'de ilçe başkanı Mumcu gibi belediye başkan adayı Bıyıklı da Bursa'da ikamet ediyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.