SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kaçak avcılığa geçit yok

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Bursa Müdürlüğü kaçak avcılara göz açtırmıyor. 2 kişinin kaçak avlandığını belirleyen ekipler ya

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da kaçak avcılığa geçit yok
Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Bursa Müdürlüğü kaçak avcılara göz açtırmıyor. 2 kişinin kaçak avlandığını belirleyen ekipler yaptıkları operasyonla av tüfeği, fişek ve 23 adet canlı mühreye el koydu. 
Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Bursa Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; “MustafaKemalpaşa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince Uluabat Gölü göl içerisinde yapılan av koruma-kontrol faaliyeti esnasında kayık üzerinde etrafı sazla çevrili olan gümede iki kişinin karanlıktan ve alandaki sazlıklardan faydalanarak olay yerinden kaçtığı gözlemlenmiştir. Söz konusu güme içerisinde 8 adet mermi bulunan 1 adet takozsuz av tüfeği ve 1 adet fişeklik muhafaza altına alınmıştır. Kişilerin kaçtığı kayık üzerindeki etrafı sazla çevrili güme ve çevresinde sesi ve görüntüsünden faydalanarak av ve yaban hayvanlarını çağırmada kullanılan 23 adet canlı mührenin belirli aralıklarla dizildiği tespit edilmiştir. Olay yerinde canlı mühre olarak kullanılan yaban hayvanları Av koruma ekiplerince Karacabey Yaban Hayatı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek doğaya yeniden kazandırılması amacıyla bakım ve tedavilerine başlanmıştır. İlgili şahıslar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.