SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kentsel dönüşüm için ilk bina yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 33 ilde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar Bursa'da gecikmeli olarak başlad

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2012 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2012 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da kentsel dönüşüm için ilk bina yıkıldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 33 ilde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar Bursa'da gecikmeli olarak başladı. 

“6306 Sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında afet riski altındaki alanların dönüşümüne Çekirge Mahallesi'nde bulunan maliye lojmanlarının yıkımı ile başlandı. Maliye ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında lojmanların devri konusunda anlaşma yapılamadığı için geciken yıkım, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Adnan Malkoç ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın katılımıyla başladı. 8 katlı binanın üstünde bulunan iki iş makinesi, binayı yukarıdan aşağıya doğru yıkayacak.

Yıkım töreninde konuşan Vali Harput, Bursa’da hangi mahallede hangi evlerin ya da kamu binalarının yıkılacağının tam olarak tespit edilmediğini ancak çalışmaların başladığını söyledi. Harput, “27 dairenin bulunduğu binayı yıkacağız. Ardından Bakanlıktan gelen arkadaşlarımız ve Bursa'nın yöneticileri Bursa'daki kentsel dönüşümü masaya yatıracağız. Bursa’da yıkılması kesinleşen binaların tespiti yapılmadı. Tespit çalışmaları uzun bir zaman alacak. Bir taraftan deprem konusundaki hepimizin en önemli hassasiyetinin ortadan kalkması lazım. Bursa'nın kimliğinin yeniden Bursa’ya kazandırılması, trafiği iyi işleyen düzenli bir şehir hedefliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.