SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ki dolu mağdurlarına bakandan müjde geldi

MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SADİ KURTULAN, MAĞDUR ÜRETİCİLERİN ZARARLARININ KARŞILANMASI İÇİN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET FAKIBABA İLE GÖRÜŞTÜ. (ADEM TUNÇER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ki dolu mağdurlarına bakandan müjde geldi
Mustafakemalpaşa'da dolu felaketi sebebiyle büyük zarar gören çiftçilere Ankara’dan sevindirici haber geldi. 
18 Temmuz’da yaşanan sel ve dolunun ardından mahsulleri tarlada kalan çiftçiler için ilk günden beri harekete geçen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, mağdur üreticilerin zararlarının karşılanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba ile görüştü. Fakıbaba'ya yeni görevinde başarılar dileyen Kurtulan, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de yaklaşık 95 bin dönümlük arazide etkili olan dolu felaketi hakkında bilgiler verdi. Çeltikçi, Koşuboğazı, Durumtay, Yeşilova, Ormankadı ve Kumkadı mahalleri ile Karacabey’in bir bölümünde bini aşkın mısır, kavun, karpuz, biber ve domates üreticisinin afetten etkilendiğinin söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Çiftçilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Bakan Ahmet Fakıbaba ise süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi. Çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulunarak zarar gören tarım ürünleri inceleyen Bakan Fakıbaba, “Allah bu gibi afetlerde yurdumuzu korusun. Önemli olan cana bir şey gelmesin. Ürünlere gelen zararı bu devlet hep karşılamıştır, bunu da karşılamak zorundayız. Arkadaşlarımıza söyleyeceğim, çalışacağız. Üreticiye saygısı olan bir hükümetiz. Hem merkezi hükümet hem de mahalli idare olarak ne yapabileceğimize hep birlikte bakacağız. Yardım etmek bizim görevimiz. Bu yaraları hep birlikte saracağız ” dedi.

(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.