SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kırsal alanlar IPARD'la kalkınacak

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite ve Bursa iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından daha iyi yararlanmas

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2013 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite ve Bursa iş dünyasının çeşitli hibe destek programlarından daha iyi yararlanması için il bilgilendirme programını ULUTEK’te gerçekleştirdi.



UÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin ‘Destek Programlarından Yararlandırma’ modülü kapsamında ilk destek programı bilgilendirmesini, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile birlikte yürüttü.

TKDK yetkilileri tarafından, Avrupa Birliği tarafından tarım sektörü ve kırsal alanda Türkiye’ye sağlanacak desteklerin çerçevesini çizen Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) düzenlenen konferansla Uludağ Üniversitesi öğretim üyeleri ve üreticilere anlattı.

IPARD Programı’nın kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılığı kapsamadığını ifade eden TKDK Uzman Eğitmeni Erol Beşli, "IPARD çevre, turizm ve sanayi gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsayan, tarımsal yatırımların desteklenmesi ve yönlendirilmesi, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve istihdamın arttırılması ve yerel kalkınma stratejilerinin harekete geçirilmesini amaçlayan bir program." dedi.

TOPLAMDA 236 MİLYON EURO'LUK DESTEK

IPARD Programı kapsamında destek verilecek yatırım alanlarından bahseden TKDK Uzman Eğitmeni Didem Figen Demir ise "Yatım alanlarının büyüklüğüne göre hibe desteği yüzde 50’den yüzde 65’e kadar çıkabiliyor. Proje büyüklüğüne göre 5 bin Euro’dan, 3 milyon Euro’ya kadar hibe desteği sağlanacak." şeklinde konuştu.

Bursa’da 10 tane yatırım alanı olduğundan bahseden Demir, "Bu çağrı döneminde 236 milyon Euro’luk bir destek miktarı var." diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Prof. Dr. Zeynep Kahveci ise tüm destek programları hakkında paydaşlarına bilgi aktarmaya devam edileceğini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.