SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da köpekli timle patlayıcı aradılar

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2012 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2012 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da köpekli timle patlayıcı aradılar
Bursa'da, okullara molotof kokteyli atılması ve izinsiz gösteri yapılmasının ardından jandarmanın düzenlediği şafak operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, operasyonun ardından Uludağ'ın eteklerindeki boş arazide köpekli timlerle birlikte patlayıcı aradı. Şüpheli görülen şişeler muhafaza altına alındı. 

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabahın erken saatlerinde, merkez Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi'nde birçok adrese şafak baskını düzenledi. 400 kişilik komando ekibinin katıldığı operasyon kapsamında jandarma şüpheli olarak gördüğü 10 kişiyi gözaltına aldı. Bir ruhsatsız tabanca, çok sayıda bıçak, kama ve kasatura gibi aletin ele geçirildiği operasyonu genişleten jandarma ve TİM köpekleri Cumalıkızık Mahallesi'ne yakın kırsal alanda arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Zanlıların olay günü kullandıkları molotof kokteyli, patlayıcı ve yanıcı maddeleri burada sakladıklarını tahmin eden jandarma alanı didik didik taradı. Jandarma, alandaki şüpheli gördüğü bütün şişeleri incelemek üzere topladı. Jandarmaya ait 2 TİM köpeği de arama çalışmalarına katıldı.

400 AKERLE ŞAFAK BASKINI
Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek yürüyüşü yapan BDP'lilerle karşıt görüşlü gruplar arasında başlayan gerginliği fırsat bilerek olay çıkaran kişilere yönelik yapılan operasyona 22 jandarma asayiş timi, 1 jandarma komando bölüğü, 1 jandarma asayiş bölüğü ve sivil ekiplerden oluşan toplam 400 askeri personel katıldı. 5 Kasım günü kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapan, okullara molotof atma olayına karışan zanlıların tespit edilmesinin ardından jandarma mahallede yüksek güvenlik önlemi aldı. Jandarma, şüpheli şahısların kaçmasını önlemek amacıyla ana cadde üzerlerine jandarma trafik ekipleri koydu. Sokak başlarında bekleyen askerler ise şüpheli gördüğü şahıslara kimlik sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.