SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da köstebek yuvasına dönen yollar

Bursa'da köstebek yuvasına dönen yollar  otomobillere zarar veriyor. Kendisi ve 5 aracın aynı yolda kaza yaptığını, trafik bilirkişisinin yolu ku

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da köstebek yuvasına dönen yollar
Bursa'da köstebek yuvasına dönen yollar  otomobillere zarar veriyor. Kendisi ve 5 aracın aynı yolda kaza yaptığını, trafik bilirkişisinin yolu kusurlu bulduğunu belirten sürücü, hakkını aramak için yazışma yaptığı hiç bir kurumdan tatmin edici cevabı bulumadı. Büyükşehir ve Orhangazi Belediyesi ile Karayolları Müdürlüğü köstebek yuvasına dönen yolun kendi sorumluluğunda olmadığı cevabını verdi.
bursaaa

 

 

Bursa'nın Orhangazi ilçesi göl yolu üzerindeki çukurlara girerek otomobilinin iki lastiği patlayan Cevdet Tekin, zararının karşılanması için Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve Orhangazi Belediyesi'ne dilekçe yolladı. Yapılan yazışmalara cevap veren 3 ayrı kurum da çukurlu yolun kendi sorumluluk alanında olmadığını belirtti. Mağdur olan vatandaş hakkını adliyede aramaya hazırlanıyor.

Orhangazi'de oto tamirciliği yapan Cevdet Tekin, otomobili ile Orhangazi'den Gölyaka Mahallesi istikametine seyrettiği sırada yolda oluşan çukurlara girdi. Otomobilinin iki lastiği birden patlayan Tekin, aynı gün 5 kişinin daha aynı kazayı yaşadığına şahit oldu.

Olay yerine çağrılan jandarma trafik timi de, 'Kazanın oluşumunda sürücü Cevdet Tekin'in herhangi bir kusuru bulunmadığını, söz konusu yolun bakım ve onarımından sorumlu kurumun kusurlu olduğunu' belirten tutanak tuttu. Tekin ise yoldaki bir tükenmez kalem uzunluğunda oluşan derin çukurları işaret ederek zararının karşılanmasını istedi.

YOLU KİMSE SAHİPLENMEDİ

Cevdet Tekin dilekçeli ilk başvurusunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yaptı. Kaza tespit tutanağında belirtilen yolun bakım ve onarımının Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğu cevabını veren Büyükşehir, cevabının bir örneğini de Karayolları Müdürlüğü'ne gönderdi. Tekin, Büyükşehir'den aldığı cevap doğrultusunda aynı dilekçeyi bu defa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'ne yazdı. Ancak oradan da; "Kazanın gerçekleştiği yol, Orhangazi ilçesini İznik Gölü'nün batısından Sölöz'e bağlanan ara yol olup, Bölge Müdürlüğümüzün yol ağında yer almamaktadır." cevabı geldi. Cevdet Tekin son çare olarak Orhangazi Belediyesi'ne dilekçe verdi. Ancak buradan da yolun bakım ve onarım sorumluluğunun Orhangazi Belediyesi'nde olmadığı cevabı gelince ne yapacağını şaşırdı.

MAHKEMEYE GİDECEK

Yaşadığı ilginç olay karşısına şaşkına dönen Cevdet Tekin, göl yolunun sahibini bulmak için yargıya başvuracağını söyledi. Tekin, "3 aydır dilekçe yazmadık kurum kalmadı. Artık bu işin maddi yönünü geçtim. Göl yolunun sahibini bulmak için azimle çalışacağım. Şimdiki yolum ise mahkemeler olacak" dedi.20160621aw782283-03-576904f92d4ae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bursadabugun
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.