SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da köylülerden mera eylemi

Karacabey ilçesinde bazı köylüler, hayvan otlak alanları kalmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2014 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da köylülerden mera eylemi
Karacabey ilçesinde bazı köylüler, hayvan otlak alanları kalmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Karacabey - Bandırma karayolunda kısa süreli trafiği durduran köylüler, kiraya verilen meraların kendilerine iade edilmesi istedi.

Karacabey’e bağlı Arız köyünde 10 ay önce meralarının kiraya verildiğini öne süren köy muhtarı Ali İhsan Kardeş, 2 bin baş hayvanları bulunduğunu ancak otlatacak alan bulamadıklarını savundu.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Bursa ve İlçeleri Koyun Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran’ın da destek verdiği eylemde yaklaşık 100 kişilik topluluk meranın geri verilmesi için eylem yaptı.

Jandarma ve polisin aldığı güvenlik önlemiyle kontrollü olarak Karacabey - Bandırma karayolunda kısa süreliğine trafiği durduran köylüler seslerinin duyulmasını ve kiralanan meranın kendilerine iade edilmesini istediler.

Bursa ve İlçeleri Koyun, Keçi Birliği Başkanı Yıldırım Oran, yurt genelinde ıslaha muhtaç çok sayıda mera bulunduğunu iddia ederek, ''Biz gerek diğerleri ve gerekse bu merayı ıslah etmeye talibiz. Köylümüz perişan durumda. Haksız bir durum söz konusu. Köy muhtarlığı bir defa meranın kiralanması sürecinde haksız rekabetle karşı karşıya. İlçeye bağlı Danişment köyünde biz merayı ıslah ettik. Aynı şekilde burada da yapabiliriz.'' dedi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da köylüye topraklarının geri verilmesi adına her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Açıklamaların ardından eylem olaysız sona erdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.