SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da kurtuluş coşkusu

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Bursa Kent Müzesi önünde düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da kurtuluş coşkusu
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü, Bursa Kent Müzesi önünde düzenlenen törenle kutlandı.
Türkiye’de bölücü terör örgütüyle mücadelede verilen şehitler nedeniyle sade tutulan ve Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen tören, Tophane Saltanat Kapı’dan başlayan ve Atatürk Caddesi boyunca devam eden, Bursa Kent Müzesi önünde son bulan kortej yürüyüşüyle başladı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun ve Bursa Bölge Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık’ın da katıldığı kortej yürüyüşünde, Bursa Mehter Takımı ile Büyükşehir Belediye Bandosu çaldığı marşlarla vatandaşları gururlandırdı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, üniformalarıyla törene renk kattı. Bursa Kent Müzesi önündeki törende, Özel Ahmet Kırmızı Temel Lisesi öğrencisi Eren Işık, ‘Bursa’nın külleri’ isimli şiirini seslendirdi.
"HEDEFİMİZ BURSA'YI DAHA YAŞANABİLİR KILMAK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın kurtuluşu için savaşan şehit ile gazilere minnet ve şükran borçlu olduklarını söyledi. 8500 yıllık tarihe sahip şehrin 1920’li yıllarda Yunanlılar tarafından işgal edildiğini ve bunun büyük bir coğrafyayı derinden etkilediğini hatırlatan Başkan Altepe, 2 yıl 2 ay 2 gün süren işgalin 11 Eylül 1922 tarihinde sona erdiğini vurguladı. Kurtuluşun ardından haberin telgraflar çekilerek tüm memlekete yayıldığını, TBMM kürsüsüne Bursa için örtülen siyah örtünün aynı anda kaldırıldığını, memleketteki hüzün havasının yerini bayram sevincine bıraktığını belirten Başkan Altepe, “Bizler de bugün ecdadımızın canı vererek kurtardığı bu toprakları, tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşımak için çaba sarf ediyoruz. Temel hedefimiz, büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye’nin bu müstesna kentini daha yaşanabilir kılmaktır” dedi.
'BİRLİK,BERABERLİK VE DAYANIŞMA DUYGUSU'
Konuşmasında Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu duruma da değinen, ülkenin birlik ve beraberliğine, geleceğine yönelik tehditlerle karşı karşıya bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe, yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerinin yürekleri dağladığını ifade etti. 100 yıldır bu coğrafyada nice düşmanı bozguna uğratan Türk milletinin yine en kısa zamanda bölücü terör örgütünün de üstesinden geleceğini belirten Başkan Altepe, “Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birlik ve beraberliğimizi korumak, dayanışmamızı güçlendirmektir. Tek vatan, tek millet, tek bayrak etrafında bütünleşen milletimiz, yaşadığımız bu tehlikeyi inşallah en kısa zamanda bertaraf edecektir” diye konuştu.
"ECDADIN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle milli ve manevi değerlere, ecdadın emanetlerine sahip çıktıklarını anlattı. Çanakkale’de bulunan Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği’nin yanında şehrin 12 ayrı noktasında yer alan Kurtuluş Savaşı şehitliklerine de el atarak yeniden düzenlediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bu şekilde ecdadımıza olan vefa borcumuzu bir şekilde de olsa ödemeye gayret ediyoruz. Bu cennet vatanda bizlere bu tür coşkuları yaşatan başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyorum. Kurtuluş günümüz kutlu olsun” şeklinde konuştu.Başkan Altepe, törenlerin ardından Bursa Kent Müzesi’ne geçerek, Bursa’nın kurtuluşu sırasında yapılmış el emeği Türk bayrağını inceledi. Başkan Altepe, bayrağın tarihçesi hakkında Müze Müdürü Ahmet Erdönmez’den bilgiler aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.