SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da minik yüreklerden büyük destek

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 60 kreş öğrencisi, İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliama sessiz kalmayarak biriktirdikleri harçlıkları

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2014 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da minik yüreklerden büyük destek
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 60 kreş öğrencisi, İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliama sessiz kalmayarak biriktirdikleri harçlıkları Gazze’ye gönderdi.

 

Özel Pırlanta Çocuk Akademisi’nde eğitim gören 60 öğrenci, biriktirdikleri harçlıklarından oluşan toplam 810 lirayı Gazze’ye gönderilmek üzere İnegöl İHH yönetimine teslim etti. Gazze lehine sloganlar atan minikler, ellerindeki Filistin bayrakları ile de İnegöl halkına mesaj verdi. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde Sani Konukoğlu Camii önünde kurulan İnegöl İHH Yardım Standı'na giderek topladıkları paraları teslim etti.
Çocuklardan yardım paralarını alan İnegöl İHH Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, "Minik kardeşlerimiz bizlere zaten sürekli destek veriyor. Gazze, taze bir acı. Dolayısıyla çocuklarımız, aileleri ile birlikte Gazze’ye destek vermek adına, biriktirdikleri kendi harçlıklarını bize teslim etti. Umarım bu yaştaki duyarlılıkları herkese yansır. Bu minik öğrencilere teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim gelecek nesillerimiz. Bu durumun örnek olmasını istiyoruz. Yardımın büyük, küçüğüne bakmıyoruz. Önemli olan insanların Gazze’yi düşünmesi. Maddi paraları bir şekilde bulabiliyoruz ancak gelecek nesillere Gazze davasının aktarımı kolay olmuyor. Minik öğrencilerin verdiği paraları, çoğu insandan yardım olarak alamıyoruz. Çocuklarımızın Gazze’yi düşünmesi bizim için yeterli" diye konuştu.
Özel Pırlanta Çocuk Akademisi Sorumlu Müdürü Merzuka Ersin ise, "Bizler Gazze’nin içinde bulunduğu bu duruma dikkat çekmek için böyle etkinlik düzenledik. Bunda çocuklarımızın katkısı çok büyük. Buraya gelmeden önce inanın çok heyecanlılardı. Dualarımız Gazze’yle. Bu çıkışımızla herkesin dikkatini çekmiş oluruz inşallah. Herkesin duyarlı davranacağını umuyoruz” dedi.
İçerisinde 80 lira bulunan kumbarasını bağışlayan kreş öğrencisi Esat Turan da, "Her gün kumbarama atıp topladığım paralarımı Filistinli çocuklara bağışlıyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.