SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da okul isyanı!

Bursa’da okulu olmayan mahalle sakinleri yol kesmeye kalktı. Yaklaşık 2 ay önce de trafiği kapatan mahalleli bu defa yol kesemedi. 

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2012 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2012 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da okul isyanı!
Bursa’da okulu olmayan mahalle sakinleri yol kesmeye kalktı. Yaklaşık 2 ay önce de trafiği kapatan mahalleli bu defa yol kesemedi. 

Yakın çevre yolu Millet Mahallesi trafik lambalarına gelen vatandaşlar, mahallelerinde okul, pazara yeri, elektrik ve doğalgaz gibi hizmetlerden yararlanamadıklarını söyleyerek yolu kesmek istedi. 2 ay önce de yolu trafiğe kapatan mahalleli polis ekipleri tarafından ikna edilmiş, mahalle sakinlerinden oluşan 10 kişilik grup Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’le görüşmeye gitmişti. Ancak taleplerinin yerine gelmediğini ifade eden vatandaşlar mahallelerine kendi imkanlarıyla pazar kurdu. Zabıta ekipleri bu sabah mahalleye pazar kurulmasına müsaade etmeyince mahalle sakinleri ayaklandı.

Yakın çevre yolunda Millet Mahallesi lambalarına gelen yaklaşık 150 kişilik grup yolu kesmeye kalktı. Daha önce de eylemle karşı karşıya gelen polis ekipleri hemen olay yerine giderek tedbir aldı. Polis, basın mensuplarının da yardımıyla kalabalığı kısa sürede dağıttı. Basın açıklaması yapan mahalle sakinlerinden İsmet Çalışkan, “Mahallemizde okul yok. Çocuklarımızı uzak okullara göndermek zorunda kalıyoruz. Ana yoldan karşıya geçmek için üst geçidimiz yok. Pazarımız yok, alışveriş yapmak için kilometrelerce uzağa gidiyoruz. Evlerimiz ruhsatlı olmadığı için elektrik, doğalgaz ve suyumuzu vermiyorlar. Vergimizi veriyoruz, ama hizmet alamıyoruz. Suçumuz ne? Mahallemizde ne elektrik, ne su, ne de doğalgaz var. Elektrik bir evden bir eve kaçak çekiliyor. O da tehlike arz ediyor” diyerek yetkililere tepki gösterdi.
Mahalleli, yetkililerin kendilerini dikkate almadığını söyleyerek eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.