SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da otobüslere 10 numara denetim

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan otobüs kazalarının ardından kaza Bursa’da denetimler artırıldı.  

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2014 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2014 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da otobüslere 10 numara denetim
Türkiye genelinde son günlerde yaşanan otobüs kazalarının ardından kaza Bursa’da denetimler artırıldı.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü ekipleri, artan 10 numara yağ kullanımına karşı otobüs ve kamyonlara egzoz gazı emisyon ölçümü yaptı. Ekipler, 10 numara yağ kullanan araç sürücülerine ceza yağdırdı. Ankara yolunda Karayolları Müdürlüğü önünde yapılan 2 saatlik denetimde yaklaşık 50 araç kontrol edildi. Yapılan denetimlerde şoförlerin ehliyetlerini, araçların ruhsatlarını kontrol eden ekipler, otobüslerin egzoz pulu olup olmadığında da baktı. Otobüslere binen polis ekipleri, vatandaşlara, “Otobüste kontrol yapacağız. Her hangi bir şikayetiniz var mı?” diye sordu. Vatandaşlar, son günlerde artan kazalara dikkat çekerek, Bursa’daki otobüslerden memnuniyetlerini dile getirdiler.
Egzozundan saldığı gazla havayı kirleten otobüslere bin 755 lira para cezası kesilirken, egzoz pulu olmayanlara ise 875 lira para cezası verildi. Öte yandan yapılan kontrollerde egzoz emisyon ortalaması 3’ün üzerinden çıkan bir halk otobüsüne bin 755 lira para cezası kesildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Trafik Şube Denetleme Müdürlüğü Ekipler Amiri Faruk Güneş, “Son günlerde İstanbul ve Ankara’da otobüslerin karıştığı kazalarda can kayıpları oldu. Sürücülerin hataları, 10 numara yağ kullanılmasıyla ilgili denetleme yapıyoruz. Şu anda bir halk otobüsünü denetledik. Egzozunda yoğun duman var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz gerekli cezaları yazıyor. Maksadımız vatandaşımızın daha temiz hava soluması, güvenli şekilde yolculuk yapabilmesidir. Bunun için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızın hayat güvenliği bizim için her şeyden önemlidir” dedi.
Yetkililer, Bursa’da değişik bölgelerde her gün 2 saat egzoz emisyon ölçümü yaptıklarını, kontrollerin devam edeceğini dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.