SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da ramazan etkinlikleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında kentte kur

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da ramazan etkinlikleri
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında kentte kurulan namazgahta, teravih namazlarını Türkiye'nin tanınmış imam hatipleri kıldıracak.






Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Merinos Park'ta kurulan ve Harem-i Şerifteki Osmanlı revaklarından esinlenerek oluşturulan açık namazgah alanının yoğun talep üzerine daha da genişletildiği belirtildi.

Merinos Park'taki teravih namazlarının Türkiye'nin tanınmış imam hatiplerinin kıldırılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ramazan ayı boyunca Merinos Park'ta sema gösterilerinden, tasavvuf müziğine, animasyondan orta oyununa, Karagöz ve Hacivat'tan 'Faslı Ramazan' konserlerine kadar birbirinden farklı birçok etkinlik düzenlenecek. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Merinos Park'a bir de çocuk çadırı kuruldu. Gölge oyunu ve masal dinletilerinin yapılacağı çadırda ayrıca Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından çocuklara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilecek."

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ tarafından düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleriyle renklenen Merinos Park'ta binlerce vatandaşın, 11 ayın sultanı ramazanı Enderun usulü kıldıkları ilk teravih namazı ile karşıladığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.