SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi!

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Bursa'nın İnegöl

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2015 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi!
Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürülmesine tepkiler devam ediyor.
Bursa'nın İnegöl ve Gemlik ilçelerinde, sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. İnegöl Devlet Hastanesi doktorları adına konuşan DR. İhsan Refik Kurtlar, “Türkiye genelinde hastanelerimizin bahçelerinde çalışanlarımız ve halkımızla birlikte görev şehidimiz Dr. Kamil Furtun’u dualarla anmak için toplandık. ‘Şiddeti tel'in ve şifa veren ele vefa’ konulu basın açıklamasıyla milletimize çağrıda bulunuyoruz. Son günlerde meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, ‘sağlık ve şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek çapta, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ne var i, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evladı olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız. İNEGÖL VE GEMLİK'TE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN İŞ BIRAKMA EYLEMİMesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki. insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece kanunla engellenmesi beklenemez” şeklinde konuştu.
Doktorlar, acil servis dışında bir gün boyunca hasta kabulünde bulunmayacaklarını bildirdi. Bir yaşlı hasta ise kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek grev yapan doktorlara tepki gösterdi. Doktorlara tepki gösteren yaşlı adama bazı sağlıkçılar da alkışla karşılık verdi. Bir engelli ve yatalak olan erkek hasta, diş ameliyatı için İnegöl Devlet Hastanesi'e getirildi. Ambulansla hastaneye getirilen engelli genç ve ailesi şok yaşadı. Grev sebebiyle ameliyat yapılmayan engelli hasta yine ambulansla evine götürüldü.
Bu arada, Gemlik'te de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.