SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sağlık skandalı! Diş Hastanesi'nde korkunç iddia

Bursa’da dişi ağrıyan 16 yaşındaki Melike Sakin’in, kimliğinde T.C. kimlik numarası olmadığı için Bursa Ağız ve Diş Hastanesi’nde te

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2012 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2012 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da sağlık skandalı! Diş Hastanesi'nde korkunç iddia
Bursa’da dişi ağrıyan 16 yaşındaki Melike Sakin’in, kimliğinde T.C. kimlik numarası olmadığı için Bursa Ağız ve Diş Hastanesi’nde tedavi edilmediği iddia edildi. Diş hastanesinin hemen yanındaki hastanede ağrı kesici iğne ve ilaç verilen genç kız, 2 gün sonra hayatını kaybetti. 

Olay, geçen pazar günü meydana geldi. Gece saatinde dişi ağrıyan 16 yaşındaki Melike Sakin, ailesiyle birlikte saat 24.00’te merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Bursa ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne gitti. Genç kız muayene olmak için “hasta kayıt” biriminden giriş yapmak istedi ancak buradaki yetkili, genç kızın kimliğinde T.C. kimlik numarası olmadığı için muayene edilemeyeceğini belirterek aileden hastanenin hemen yanında bulunan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gitmesini istedi. Genç kız ve ailesi bunun üzerine hastaneye giderek acil servisten giriş yaptı. Doktorlar genç kıza ağrı kesici iğne vurup ağrı kesici ilaç yazdı.
Gece evine gidip ilaçları kullanmaya başlayan genç kız, 2 gün sonra gece fenalaşıp özel bir otomobille Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybetti. Genç kız hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
Hastaneye gelen Bursa Cumhuriyet Savcısı, kesin ölüm sebebinin tespiti için cenazenin Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılmasını istedi. Aile, adli tıptan çıkacak raporu bekliyor.

“PARAYLA MUAYENE ETTİREYİM, DEDİM KABUL ETMEDİLER”
Hiçbir hastalığı bulunmayan 16 yaşındaki kızın hastaneye giderken yolda hayatını kaybetmesi, annesi Emine ve babası Tahir Sakin’i gözyaşlarına boğdu. Cenazeyi almak için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gelen acılı baba, yaşananlara inanamadıklarını söyledi. 3 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba, “Pazar akşamı kızımı Diş Hastanesi'ne götürdük. T.C. kimlik numarası yok diye bakmadılar. 'Ücretli bakın' dedim, onu da kabul etmediler. Sonra Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gittik. Bir hemşire kayıt işlemlerini yaptı. Doktor kızımı muayene ettikten sonra kızıma iğne yapılması için hemşireye talimat verdi. Sonra eve gittik” dedi.
Kızının 2 gün sonra rahatsızlandığını ve hastaneye giderken yolda hayatını kaybettiğini belirten baba Tahir Sakin, “Hastaneden şikayetçi olacağım. Benim kızıma T.C. kimlik numarası yok diye bakmadılar. Paralı muayene edin, dedik. ‘Kasa kapalı’ deyip bizi başka hastaneye gönderdiler. Kızımın daha önce hiçbir hastalığı ve rahatsızlığı yoktu” dedi.

“KİMLİKSİZ GELEN HASTALARI BİLE MUAYENE EDİYORUZ”
Öte yandan Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Dt. Şebnem Altun, hastaneye acilden giriş yapan her hastanın titizlikle muayene edildiğini söyledi. Altun, acilden gelen hastaların kimliksiz olsa bile muayene edildiğini, hastanede ihmal olmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bu konuyla ilgili gerekli incelemeyi başlatacağız"dedi.
Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, "Biz de bu konuyu en ince detayına kadar inceliyoruz. Soruşturmayı en kısa sürece bitireceğiz"diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.