SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da sanat gecesi

CNT Cantoy Müzik Yapım’ın organizasyonunu üstlendiği müzik ve şiir gecesi Tayyare Kültür Merkezinde düzenle

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2019 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2019 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da sanat gecesi

CNT Cantoy Müzik Yapım’ın organizasyonunu üstlendiği müzik ve şiir gecesi Tayyare Kültür Merkezinde düzenlendi.





Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen gecede tasavvuf müziği sanatçıları Ahmet Feyzi ile Mesut Yavaş, dizi ve sinema sanatçısı Mürşit Ağa Bağ’ın yanı sıra, geçtiğimiz günlerde “Toprak Kokusu” adıyla ilk albümünü çıkaran İbrahim Yılmaz sahne aldı.






İş adamları sanatla ilgilenmeli





Cantoy Müzik’in kurucusu, şair ve işadamı Eyüp Otman, iş adamlarının işlerinin dışında bir sanat dalıyla ile ilgilenmesi ve sanatçılara destek vermesi gerektiğini, diğer sermaye sahiplerine örnek olması düşüncesi ile böyle bir çabanın içine girdiğini belirtti.





Otman, “Ben sanat dalı olarak şiiri seçtim. Yıllar öncesinden yazdığım şiirlerimi bugün geliştirdim. Ve bu yazdığım şiirlerin satırlar arasında kalmayıp kulaklara ve yer bulursa oradan da gönüllere girmesi için bir çabanın içine girdim” dedi.






Maneviyata götüren sanata destek maalesef çok az





Kınalı Kar, Mihrali, Hür Adam Said Nursi gibi birçok yapımda rol alan sinema ve ses sanatçısı Mürşit Ağa Bağ sahneye çıktı. “Aziz Üstadım Benim” adlı şiir albümünden şiirler seslendiren Bağ, yaptığı konuşmada sanatın önemine dikkat çekti.





Sanatın güzele, maneviyata götürdüğü gibi küfre de götürebildiğini belirten Bağ, “Maalesef küfre, maneviyatsızlığa götüren sanat daha çok. Çünkü ona destek veren çok. Maalesef inançlı insanların verdiği destek çok az” diyerek kendilerini her zaman destekleyen Eyüp Otman’a teşekkür etti.





Mürşit Ağa Bağ, Mehmet Akif Ersoy’un oğlu ile ilgili bir oyun yazdığını ve yakında sahneleyeceklerini de sözlerine ekledi.





Daha sonra ses sanatçıları sahne aldı. Sanatçılar Ahmet Feyzi, İbrahim Yılmaz ve Mesut Yavaş Eyüp Otman'ın yazdığı Kemal Taşçeşme'nin bestelediği ezgileri seslendirdi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.