SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da son bulan yaşam hikayesi!

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Liberyalı öğrenci Moribah Dukuly, geçirdiği talihsiz bir ameliyat sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2015 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da son bulan yaşam hikayesi!

Uludağ Üniversitesi’nde okuyan 19 yaşındaki Liberyalı öğrenci Moribah Dukuly, geçirdiği talihsiz bir ameliyat sonucu hayatını kaybetti.

Liberya’dan 2014 yılı Ekim ayında okumak için Bursa’ya gelen 19 yaşındaki Moribah Dukuly, Uludağ Üniversitesi Türkçe hazırlık bölümünde Türkiye burslusu olarak okuyordu. Türkçe hazırlık sınıfını başarıyla geçerse İlahiyat Fakültesi’nde okuyacak olan Moribah, Bursa’da bir süre kendisine rehberlik eden İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre yaklaşık bir buçuk ay önce Çekirge Devlet Hastanesi’nde apandisit ameliyatı geçirdi. Ameliyatın ardından baş dönmesi ve yoğun uyku hali şikayetleri ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden Moribah, geçirdiği ameliyata bağlı enfeksiyon teşhisi ile tedavi altına alındı. Tedavinin üçüncü gününde vücudundaki enfeksiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren Moribah Dukuly’nin  kısa bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. Kardeşinin durumu hakkında bilgilendirilen kardeş Dukuly dün öğleden sonra Cezayir’den Bursa’ya geldi. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatta tutulan Moribah’ın, kardeşinin hastaneye gelmesinin ardından kısa bir süre sonra kalbi durdu. Hazırlık sınıfından sonra okuyacağı İlahiyat Fakültesi’nin Camiinden bugün Cuma namazına müteakip cenazesi kaldırılacak olan 19 yaşındaki Moribah Dukuly’nin naaşı, defnedilmek üzere memleketi Liberya’ya gönderilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.