SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da son evre kanser hastası ailesinden aldığı güçle hastalığı yendi

BURSA'NIN INEGOL ILCESINDE BACAK AGRISI SIKAYETIYLE GITTIGI HASTANEDE KANSER OLDUGU ORTAYA CIKAN NILUFER DEMIR, AILESININ DESTEGIYLE KANSERI SON EVRESINDE YENEREK SAGLIGINA KAVUSTU. FOTO:YAVUZ YILMAZ-INEGOL-DHA

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2019 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2019 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da son evre kanser hastası ailesinden aldığı güçle hastalığı yendi
İnegöl’de yaşayan Nilüfer Demir, ailesinin moral ve desteği ile son evredeki kanser hastalığını yenerek tekrardan hayatına tutundu. Demir ailesi, Nilüfer Demir’e destek olarak kanserin yenilebileceğini herkese gösterdiler.
İnegöl'de 2018 yılında bacak ağrısı şikâyetiyle Devlet Hastanesi'ne başvuran 2 çocuk annesi Nilüfer Demir(45), karaciğer kanseri olduğunu ve son evrede olduğunu öğrendi. Yapılan tetkikler sonucunda Demir, büyük üzüntü yaşarken tedavisine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam edildi. Demir'in kemoterapi nedeniyle saçları da döküldü ancak eşi Ahmet Demir, çocukları (25) Büşra ve (18) Melih Demir, kanser tedavisi gören annelerini bir an olsun yalnız bırakmadı ve moral oldu. Kızı Büşra Demir, tedavi sürecinde annesinin yanında olabilmek için üniversiteye ara verdi. 1 yıl yoğun bir tedavi gören Demir’in, kanseri son evrede yenmesiyle ailede büyük sevinç yaşandı. Demir’in tedavisini gerçekleştiren Onkoloji Uzmanı Adem Deligönül, Nilüfer Demir'in geldiğinde kanserli hücrelerin tüm vücudu sardığını belirterek, "Hastamız ilk geldiğinde tedirgindi. Kemoterapi sürecinin ardından hasta kanseri yendi. 6 seans sonucunda mutlu sona gelindi. Kanser tamamen vücuttan atıldı. Kanseri son evrede yenen hasta sayısı Türkiye’de çok azdır" dedi.
“KANSERİ GÜLE OYNAYA YENDİM”
Kanseri yenmenin mutluluğunu yaşayan Nilüfer Demir, "Geçen yıl Ramazan ayında bacaklarımda ağrılar başladı. MR çekildim, kanser olduğum ortaya çıktı. Çocuklarım aklıma geldi. Çocuklarım için ağladım. Allah'ın izniyle ben bunu yeneceğim dedim. Ailem büyük destek oldu. En büyük desteğim eşim ve çocuklarım oldu. Umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Bir yıl sonunda bu kanserden kurtuldum. Güle oynaya kanseri yendim. Bu hastalığın ilacı aslında moral" dedi. Annesinin hastalığı boyunca yanında olmak için üniversite eğitimine ara veren Büşra Demir, "İlk öğrendiğimizde büyük şok yaşadık. Zor bir süreç geçirdik. Ama hep inandık, başaracağını düşündük. İnançlarımız doğrultusunda hastalığı yendik. Sevinç gözyaşları döktük. Kimse umutlarınızı kaybetmesin. Annem kansere yakalandığından üniversiteyi bıraktım. Kanseri yendi ve yeniden okuluma döndüm'' diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.