SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da spora rekor yatırım

Vali Şahabettin Harput, Bursa’ya 2013 yılında spor alanında 20 milyon lira yatırım yapılacağını söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vali Şahabettin Harput, Bursa’ya 2013 yılında spor alanında 20 milyon lira yatırım yapılacağını söyledi. 


Yazılı açıklamalarda bulunan Vali Şahabettin Harput, 2013 yılında Bursa’da çok önemli spor yatırımları gündeme aldıklarını anlattı. Harput, Timsah Arena Stadı’nın dışında bakanlığın yürüttüğü en büyük projelerden birisinin Nilüfer’deki spor salonu olduğuna dikkat çekti. 15 bin kişilik kapasiteye sahip salonunun sosyal, kültürel pek çok amaçla kullanılabileceğini ifade eden Harput, “5 bin kişilik Cengiz Göllü Voleybol Spor Stadının inşaatı devam ediyor. Her iki inşaatımızın da bu sene bitirilmesi ile alakalı çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İnegöl ve Gemlik’te gençlik merkezi yapılacak. Bu projeler özellikle gençlerimizin boş vakitlerini eğitim, spor, kültür vb. amaçlarla geçirmelerini sağlayacak” dedi.

BURSA’YA BUZ BİSTİ
Bursa’da buz pateni alanının olmamasının büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çeken Harput, “Dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız Bursa’da 6 milyon keşif bedeli ile bu sene bir buz pistini programa aldık. İnşallah bu buz pateni salonunun gerçekleşmesi ile Bursa önemli bir boşluğu dolduracak ve bu alanda spor yapmak isteyen geniş bir kitleye de hizmet yapma imkanını vermiş olacağız. Ayrıca bir çok amaçlı spor salonu diye düşünüyoruz. Bu aslında çok amaçlı spor salonunun bir adı Spor Fabrikası. Bu tabir yeni bir tabir. Spor Fabrikası dediğimiz bu salona giden gençlerimiz, burada istediği takdirde futbol, voleybol, basketbol, güreş, masa tenisi gibi sporları aynı anda farklı mekânlarda icra etme imkânı bulacak” diye konuştu.

SPORA 20 MİLYON LİRA YATIRIM
Sporcu kamp eğitim merkezinin önemli bir ihtiyaç olduğunu anlatan Harput, “Bu eksikliğin giderilmesi konusu plana alınmak suretiyle sorun tamamıyla çözülmüş olacaktır.
Bu yıl için programa alınan yatırımların ilk planda ödenek tutarı toplam 20 milyon TL civarındadır. İhtiyaç oldukça ödenek aktarılmak suretiyle projeler tamamen gerçekleştirilecek ve vatandaşımıza yeni hizmetler sunmaya devam edilecek” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.