SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da suyun kalitesi tescillendi

 - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da suyun kalitesinin yapılan tahlillerde tescillendiğini, artık şehre kuyu suyu ta

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da suyun kalitesi tescillendi
 - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da suyun kalitesinin yapılan tahlillerde tescillendiğini, artık şehre kuyu suyu takviyesi olmaksızın tamamen baraj suyu verildiğini söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Dobruca’daki içme suyu arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş, BUSKİ Genel Müdür Vekili Güngör Gülenç’in de eşlik ettiği incelemede, tesisin en ileri düzeydeki teknolojik ekipman, teçhizat ve profesyonel ekiple hizmet verdiğine işaret etti. Aktaş, Bursa’da su kalitesinin 7 gün 24 saat boyunca sürekli tekrarlanan tahlillerle tescillendiğini vurguladı.

İçme suyundaki denetimlerin, Uzaktan Gözleme ve Kontrol Sistemi (SCADA) ile de uzman ekipler tarafından sürekli takip edildiğini söyleyen Başkan Aktaş, “BUSKİ olarak günde 50 farklı noktadan numune alıyoruz, bunları kontrol ediyoruz. Günde ortalama 650 civarında parametreyi inceliyoruz. İçme suyunda 50 küsur parametrede akredite durumundayız şu an. 2018’de 60 parametre, 2019’da 100 civarında parametrede akredite olmayı hedefliyoruz” dedi.

İçme suyu denetimlerinin, Valilik kanalıyla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleriyle de haftalık olarak devam ettiğini belirten Başkan Aktaş, Gıda Yem Kontrol Müdürlüğü’nün tahlil laboratuvarında da, kuyu suyu takviyesi olduğu dönemde yapılan testlerde dahi, suda herhangi bir sıkıntı olmadığının ispatlandığını hatırlattı.

Ağustos başından bu yana Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, BUSKİ desteği ile Doğancı Barajı’nda başlatılan bakım onarım çalışmalarının başarıyla sonuçlandırıldığına da değinen Başkan Aktaş, çalışmalar kapsamında barajın su alma yapısındaki metal aksamın yenilendiğini ifade etti. 5.5 ay gibi kısa bir süreçte çalışmaların tamamlandığına işaret eden Başkan Aktaş, “Artık şehre kuyu suyu takviyesi olmaksızın tamamen baraj suyu veriliyor. Arkadaşlarımız, saniyelik olarak, SCADA sistemi üzerinde olayı takip ediyor, inceliyorlar. Gerek kloru, gerek sertliği, gerekse de bulanıklığı ve diğer tüm unsurlar burada ilk çıkış noktasından şehre ulaştığı noktaya kadar anlık olarak takip ediliyor” dedi.

Başkan Aktaş, bu konudaki gelişmelerin devam edeceğini de vurgulayarak, “Bursa’da yaşayan halkımızın bu konuda çok rahat olmasını özellikle bir kez daha hatırlatıyorum. Tabii ki yapacağımız yeni yatırımlarla, özellikle ilçe düzeyinde de önemli gelişmeler olacak. Ancak şehir merkezi itibariyle ciddi bir süreç içerisinde olduğumuzu ve ekiplerimizin de 7/24 olayı sıcağı sıcağına takip ettiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
Başkan Aktaş, vatandaşların, BUSKİ’nin http://www.buski.gov.tr/tr/ adlı internet sitesi üzerinden yapılan çalışmaları inceleyebileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.