SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tacizciye 50 yıl hapis

Yargıtay, Bursa'da, evlere su içme bahanesiyle girerek 3 kız çocuğu ile 10 kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yerel mahkeme taraf

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2014 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2014 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da tacizciye 50 yıl hapis
Yargıtay, Bursa'da, evlere su içme bahanesiyle girerek 3 kız çocuğu ile 10 kadına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yerel mahkeme tarafından sanığa verilen 50 yıl hapis cezasını onadı.

Osmangazi ilçesinde, 2008 yılında 3 kız çocuğu ile 10 kadını taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "basit cinsel istismar", "cinsel saldırı" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından yargılanan Yunus Yolcu, geçen yıl 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık avukatının temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını onadı.

- Bardaktaki parmak izi incelenerek yakalanmıştı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılının ilk 5 ayında, kız çocukları ve kadınların evlerinde kimliği belirsiz bir kişinin cinsel tacizine uğradığı ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatmış, zanlının, kapı zillerine bakarak ev sahibinin ismini öğrendikten sonra girdiği evde, ''Babanızın yakınıyım. Cep telefon numaramı kaydedin. Babanız gelince beni arasın'' dediği, daha sonra karşısındaki kadın veya kız çocuğundan su istediğini belirlemişti.

Getirilen suyu içtikten sonra bir bardak su daha istediği ve evde başka kimsenin olmadığını anlayınca içeri girdiği anlaşılan şüphelinin, bıçak zoruyla cinsel tacizde bulunduğu iddia edilmiş, polis ekipleri, taciz mağdurlarının verdiği bilgiler doğrultusunda robot resmi de çizilen zanlının, Başaran Mahallesi'nde son girdiği evde kullandığı su bardağındaki parmak izini bulmuştu. Zanlının parmak izinin, 18 yıl önce Kars'ta bir kişiyi bıçakla yaraladığı öne sürülen Yunus Yolcu'ya ait olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, daha sonra bu kişiyi yakalamış, zanlı mahkemece tutuklanmıştı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Yolcu, 3 "basit cinsel istismar" suçundan 45 yıl, 5 "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıl ve bir kişiye yönelik cinsel saldırı suçundan da 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.