SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da tarihi çarşıda 750 metrelik iftar sofrası

Bursa'da tarihi hanlar ve çarşı bölgesinde 750 metrelik hat boyunca 6 bin kişi için iftar sofrası kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da tarihi çarşıda 750 metrelik iftar sofrası
Bursa'da tarihi hanlar ve çarşı bölgesinde 750 metrelik hat boyunca 6 bin kişi için iftar sofrası kuruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Çarşısı’nda gerçekleştirilen iftar programında, kentin can damarı olan çarşılarla Bursa’nın örnek gösterildiğini ve çarşılara sahip çıkılmasıyla kentin değerinin daha da artacağını söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Birliği tarafından Bursa Çarsısı’nda düzenlenen iftar programı, çarşı esnafından ve vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Okçular, Uzun Çarşı, Tuz Pazarı, Kapalı Çarşı ve Bakırcılar Çarşısı’nın bulunduğu 750 metrelik hat boyunca oluşturulan iftara, 40 çarşının esnafı ve vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Dostluk ve dayanışmanın yaşandığı iftar, 11 ayın sultanı Ramazan ayında birlik ve beraberliğin en güzel örneğini de gözler önüne serdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ettiği konuşmasında çarşıların önemine vurgu yaptı. Bursa’da çarşıların kentin kalbini temsil ettiğini belirterek, “Bu Ramazan ayında en görkemli iftar çarşıda yaşandı. Bursa’ya bu yakışır. Kültür ve medeniyet kenti olan Bursa’da çarşının kıymetini biliyoruz. Çünkü bizler de bu çarşıda büyüdük. Bursa çarşılarının ayağa kaldırılması konusunda elden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Bursa’nın büyük hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bursa’nın çarşılarına değer veriyoruz. Çarşılarımızı ilmek ilmek işledik, eksik kalanları da en kısa sürede tamamlayacağız. Gerçek anlamda ticaretin nasıl yapıldığını gösterelim istiyoruz. Bursa’nın çarşısına herkes imreniyor. Bursa’nın çarşıları da örnek oluyor. Diğer tüm illerden gelenler Bursa’da çarşıları görmek istiyor” şeklinde konuştu.
“BURSA TÜM DEĞERLERİYLE DÜNYA MİRASI LİSTESİNDE"
Bursa’nın değerinin günbegün arttığına işaret eden Başkan Altepe, Bursa’nın tüm değerleriyle UNESCO dünya mirası listesine girdiğini hatırlatarak, “Şehrin bütünü, başta Hanlar Bölgesi ve Çarşı olmak üzere Bursa, UNESCO dünya mirası listesine girdi. Bursa, artık turizmde de daha fazla öne çıkacak ve turizm pastasından hak ettiği payı alacaktır. Bursa’nın nabzı çarşısında atıyor. Bursa’nın atardamarı olan çarşılarımıza bu şehirde yaşayan herkes sahip çıkmalı. İlk günden beri bunu söyledik, şimdi de bunu söylüyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bundan sonra Bursa’nın çarşılarında alışveriş yapmak daha da keyifli olacak” dedi.
Başkan Altepe, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaparak, “Ramazan ayının bereketi tüm işlere yansısın. Çarşı çalışırsa şehir canlanır” dedi.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özyıldırım da çarşıya verdiği destekten ve çarşının yenilenmesi konusunda hayata geçirdiği çalışmalardan dolayı tüm esnaf adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Özyıldırım, çarşının değerinin bölgeye yapılan yatırımlarla arttığına da işaret etti.
Bursa Çarşısı’nda gerçekleştirilen görkemli iftara AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı. Başkan Altepe, iftarın ardından çarşıda gezerek çarşı esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.