SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da TEKNOFEST birincileri için tören

TEKNOFET'te Bursa'yı başarıyla temsil eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da TEKNOFEST birincileri için tören
TEKNOFET'te Bursa'yı başarıyla temsil eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, düzenlenen törenle ödüllendirildi. 
 

İstanbul Yeni Havalimanında 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale BTÜ’den 5 Takım katılmış ve BENDİS Takımı Döner Kanatlı İHA Kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olmuştu. Alınan birinciliğin uzun bir yolculuğun neticesi olduğunu ifade eden Uzay Havacılık ve Sanayi Topluluğu Danışmanı ve Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz, “Uluğ Bey, Hazerfen Ahmed Çelebi, Lagari Hasan Çelebi, Nurettin Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi değerlerin yetiştiği topraklarda havacılık alanında çok gerilerdeyiz. Havacılık alanında düzenlediğimiz seminerlerde gelen firma yetkililerinin belirttiği özellikle yerli üretim anlamında yetersiz oluşumuz ve hala yabancı firmalara bağımlı olduğumuz mesajını öğrencilerimiz çok iyi şekilde aldılar ve harekete geçtik. Dörder kişilik beş takım oluşturduk. İki takımımız tasarım, üç takımımız ise performans alanında yoğunlaştı. İyi bir ekip ruhu yakalandı ve sonuçta beş takımımızın beşi de yarışlara başvurdu ve teknik testleri geçerek TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında en çok takımla temsil edilen üniversite olduk. TEKNOFEST’e gittiğimizde orada Bayraktar Holding CEO’sunun, bakanların ziyaretleri bizi daha da motive etti ve edindiğimiz tecrübe ve güzel sonuçlarla geri döndük. Yarışma süresince ekip ruhunu en güzel şekilde paylaşan öğrencilerimize, danışman hocalarımıza, destekleriyle hep yanımızda olan Rektörümüze ve idari birimlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl öğrencilerimizi daha profesyonel ve zorlu şartlarda yarışmak üzere Amerika’ya göndermeyi planladık. BTÜ’yü, Bursa’yı ve ülkemizi yarışlarda en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.



Cumhuriyet tarihinin başından itibaren ülkemizde havacılık alanında yapılan çalışmaların kasıtlı olarak kesintiye uğratıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, “Artık kararlı insanların fikirlerinin arkasında sonuna kadar durup sonuca ulaştırmak üzere her türlü engeli göze alması gereken bir dönemdeyiz. Türkiye’nin yapılan tüm müdahalelere rağmen yerli sanayisini geliştirme hamleleri Avrupa tarafından Türkiye’nin AB’ye karşı bağımsızlığını ilanı niteliği taşıyor. Buradan savaşın bitmediğini aksine her alanda devam ettiğini anlayabiliriz. Dolayısıyla ortaya bir ürün koyan sizler aslında bu savaşın fiili askerlerisiniz. Bizler ders veriyoruz. Projeler yapıyoruz. Fakat önemli olan somut ürünler ortaya koymamız. Ben bu anlamda sizleri harekete geçiren, başta Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz hocamıza, danışman hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Gökay Bayrak ve Doç. Dr. Onur Saray’a gönülden teşekkür ediyorum. Liderliğinizi hayat boyu sürdürmenizi ve sizin ileride kuracağınız firmaların sponsorluğunda BTÜ takımlarının yarışacağı bir gelecek diliyorum.” ifadelerinde bulundu. Rektör Karademir’in konuşmalarının ardından takım danışmanları ve ödül alan takımlara teşekkür belgeleri takdim edilerek toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.