SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da termal dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe (fotoğrafta), Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının "bütünşehir"e yayılışının ikinci yılının değerlendirildi. ( Elif Özlem Çelikler - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da termal dönüşüm başlıyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe "Artık tekrar termal şehir oluyoruz.Birkaç ay içerisinde Bursa'da gerçekleştirilecek en önemli çalışmalardan biri bu. Bursa'nın tam kalbinde, yerden sıcak su çıkıyor.Amacımız bu bölgeye kapsamlı bir turizm projesi yapmak ve termal dönüşümü başlatmak" dedi.
 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Artık tekrar termal şehir oluyoruz. Birkaç ay içinde Bursa'da gerçekleştirilecek en önemli çalışmalardan biri bu. Bursa'nın tam kalbinde, yerden sıcak su çıkıyor. Amacımız, bu bölgeye kapsamlı bir turizm projesi yapmak ve termal dönüşümü başlatmak." dedi.

Altepe, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının "bütünşehir"e yayılışının ikinci yılının değerlendirildiği basın toplantısında, tarihi eserlerin bir bir ayağa kaldırıldığını, tarihi ve kültürel miras alanında 450 yeni projelerinin olduğunu söyledi.

Bursa'nın turizm kenti olma hedefine dikkati çeken Altepe, "Bursa birikimli bir şehir ama şuan baskın kimliği, sanayi şehri olması. İstiyoruz ki Bursa, turizm kenti olarak da anılsın. Bu kapsamda, sahillerimizde plan çalışmaları yapıldı. Böylece ilk defa sahil planını yapıp bitiren biz olmuş olduk." diye konuştu.

Altepe, Bursa'nın eskiden kaplıca şehri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sanayinin öne çıkmasıyla birlikte termal şehir özelliği ikinci planda kaldı. Artık tekrar termal şehir oluyoruz. Birkaç ay içinde Bursa'da gerçekleştirilecek en önemli çalışmalardan biri, bu. Bursa'nın tam kalbinde, yerden sıcak su çıkıyor. Amacımız, bu bölgeye kapsamlı bir turizm projesi yapmak ve termal dönüşümü başlatmak. Bölge, Bursa turizmine çok büyük bir katkı sağlayacak. Tam şehrin kalbinde Çelik Palas ve Kültürpark'ın altını termal bölge ilan ediyoruz. Konumu açısından böyle bir termal bölge, dünyada yok. Buradaki kamulaştırmaları hızlandırıyoruz. Önümüzdeki günlerde önemli bir mesafe alınmış olacak. Amacımız, bu alanda inşallah alanı bir bütün olarak projelendirmek. Proje tam olarak gerçekleştiği zaman, böyle bir yer varken kimse başka bir termal kente gitmek istemez."

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun açılmasıyla Bursa'nın İstanbullular için nefes alma yeri olacağını belirten Altepe, 17 ilçede 2 bine yakın projelerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.