SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da terminal kapısı esnafı isyan ettirdi

HER GÜN ORTALAMA 40 BİN KİŞİNİN GİRİŞ ÇIKIŞ YAPTIĞI BURSA ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDEKİ 2 KAPININ GÜVENLİK SEBEBİYLE KAPATILMAK İSTENMESİ TERMİNAL ESNAFINI İSYAN ETTİRDİ. BURULAŞ YETKİLİLERİ İLE ESNAF ARASINDA ÇIKAN KAVGA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YATIŞTIRILDI. EKİPLER, TERMİNAL GENELİNDE YOĞUN ÖNLEM ALDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da terminal kapısı esnafı isyan ettirdi
Her gün ortalama 40 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki 2 kapının güvenlik sebebiyle kapatılmak istenmesi terminal esnafını isyan ettirdi. Burulaş yetkilileri ile esnaf arasında çıkan kavga polis ekipleri tarafından yatıştırıldı. Ekipler, terminal genelinde yoğun önlem aldı.
 



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, daha önce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde muhtemel terör olaylarına karşı Valilik kararıyla güvenlik önlemlerini arttırmıştı. Her gün ortalama 40 bin kişinin giriş çıkış yaptığı terminalde 8 kapıdan 2’si daha önce kapatılmıştı. Peronlara geçiş yapılan 2 kapıya X-Ray cihazı yerleştirilirken, resmi ve sivil polis sayısı da arttırılmıştı.

Kapılar kapatılmak istendi, kavga çıktı
Bu düzenlemeyi yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş şirketi yetkilileri, terminalin ön tarafındaki kapılarının 2 tanesinin daha kapatılacağı bilgisini esnafa iletti. Yolcuların giriş çıkış yapmamasının müşteri kaybına yol açacağını dile getiren esnafın çağrısına kulak asmayan yetkililer, kapının kapatılması için çalışma başlattı. Bu duruma tepki gösteren esnaf ile Burulaş yetkilileri arasından çıkan tartışma kısa bir süreliğine kavgaya dönüştü. Terminal içerisinde bulunan sivil polislerin araya girmesiyle kavga yatıştırılırken, olay yerine de çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Her gün bin 750 otobüsün sefer yaptığı terminal esnafı, polis ekiplerinden kapının kapattırılmaması için çağrıda bulundu.İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.