SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da toprak altında ölüm kalım savaşı

Bursa'da frenleri patlayan kamyon yan yattı. Kasadaki tonlarca toprak bahçede duran okul müdürünün üzerine boşaldı. Toprağın içine gömülen

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2014 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da toprak altında ölüm kalım savaşı
Bursa'da frenleri patlayan kamyon yan yattı. Kasadaki tonlarca toprak bahçede duran okul müdürünün üzerine boşaldı. Toprağın içine gömülen okul müdürü ile kamyon şoförünü sıkıştığı yerden kurtarmak için ekipler seferber oldular.

Kaza saat 17:45 sıralarında Orhangazi şehir merkezinde, Arapzade Mahallesi, Şehit Hüseyin Uslu Caddesi, 3.nolu aralıkta meydana geldi. Yasin Topal (21) idaresindeki 16 BVP 33 plakalı kamyon TOKİ bölgesinde devam eden hastane inşaatından aldığı 20 tona yakın hafriyatı şehir merkezine götürmek üzere yola çıktı. Şehit Hüseyin Uslu Caddesi 2 nolu cadde üzerindeki yokuştan aşağı inmek isteyen kamyonun frenleri patladı. Büyük bir hız ve gürültü ile caddeden aşağı inen kamyon Şehit Hüseyin Uslu Caddesini geçtikten sonra karşıdaki 3 nolu sokağa daldı. Kamyon cadde girişindeki Koç Apartmanın bahçe duvarına çarparak yan yattı ve durabildi.

TONLARCA TOPRAĞIN ALTINDA CAN PAZARI
Kamyon yan yatınca kasasındaki tonlarca toprak Koç Apartmanın bahçesine döküldü. Kaza esnasında bahçede bulunan ve Çakırlı İlköğretim Okulu Müdürü Adil Aslan’ın (50) üzerine döküldü. Çevredeki vatandaşların dehşet dolu bakışları esnasında devrilen ve bir diğer evin duvarına çarparak hurdaya dönen kamyonun sürücüsü Yasin Topal da kamyon içinde sıkıştı.
Kamyonun devrilmesi ile toprak altında kalan vatandaşın çıkarılması için vatandaşlar olağanüstü bir çalışma gösterdi. Olay yerine ambulanslar, kurtarma ekipleri ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Toprak altında kalan Adil Aslan yaklaşık 5 dakikalık bir çalışmanın ardından toprak altından çıkarıldı. Ağır yaralı olan Adil Asla ambulansa konarak Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı ve burada tedavi altına alındı.

KAMYON ŞOFÖRÜ DE SIKIŞTI
Kamyonun yan yatmış olması ve yeniden devrilme riski nedeniyle kamyon sürücüsüne ilk anda müdahale edemeyen kurtarma ekipleri yaklaşık 15 dakika sonra olay yerine gelen vincin kamyon ile ilgili önlem alması sonrasında çalışma başlattı. Orhangazi Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıkarılan Yasin Topal ambulansa taşındı. Durumu daha ağır olan yaralı sürücü Topal Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı.
Kazayı haber alan Orhangazi Belediye başkanı Neşet Çağlayan kaza yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Orhangazi Devlet Hastanesine giden Çağlayan burada müdahalesi yapılan ağır yaralı Adil Aslan’ın durumu ile ilgili bilgi aldı. Dehşeti yaşayan görgü tanıkları ise kamyonun büyük bir gürültü ile aşağı sürüklendiğini belirttiler. Vatandaşlar ağır tonajlı kamyonların bu caddeleri kullanmasının riskli olduğunu belirterek önlem alınmasını istediler. Kaza yapan kamyon vinç yardımı ile yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonucu bulunduğu yerden çıkarılabildi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.