SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da trafik düğümü akıllı kavşaklarla çözülüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın‘acil eylem planı’ gündemine aldığı akıllı kavşak düzenlemesi, hayata geçirilen bölge

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın‘acil eylem planı’ gündemine aldığı akıllı kavşak düzenlemesi, hayata geçirilen bölgelerde Bursa ulaşımını rahata kavuşturdu. Trafikte yüzde 25 oranında azalma sağlanırken, yılsonuna kadar bu oranın yüzde 40 seviyesine çıkması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’daki trafik yoğunluğunu yılsonuna kadar yüzde 40 oranında azaltmayı hedeflediklerini Aralık ayı başında yaptığı “acil eylem planı” açıklamasında gündeme getirmişti. Yaşanan sıkıntının tek bir nedeninin bulunmadığını, yetersiz yollar, araç akışını engelleyen binalar, şehrin doğu hattında çalışan minibüsler, özel halk otobüsleri ve çeşitli nedenlerin şehri bu kronik problemle baş başa bıraktığını hatırlatan Başkan Aktaş, sıkı denetim ve küçük dokunuşlarla trafik yoğunluğunu ilk etapta azaltmayı düşündüklerini vurguladı.

HEDEF YÜZDE 40 RAHAT TRAFİK

İlerleyen yıllarda yapılacak ekstra takviyelerle kenti bu sıkıntıdan kurtaracaklarını ifade eden Başkan Aktaş, trafik ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "İnsanın olduğu her yerde sıkıntı vardır. Sıkıntının olduğu yerlerde de denetimi kesin suretle yapmalısınız. Biz de ilk aşamada özellikle denetim sistemi üzerinde duracağız. Son teknoloji araçlarla trafiği 24 saat denetim altında tutacağız. Halkı toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yönünde teşvik edeceğiz. İnşallah göreceksiniz, bu şekilde yılsonuna kadar trafikte yüzde 40 rahatlama sağlayacağız” demişti.

AKTAŞ’IN PLANLARI HAYATA GEÇİYOR

Göreve gelmesinin ardından düzenlediği “acil eylem planı” ve “2018 projeleri” toplantılarında da Başkan Alinur Aktaş’ın ulaşıma dair çözüm önceliği kavşak düzenlemesinden yanaydı. Aralık ayı başında düzenlediği toplantıda Aktaş, şunları söylemişti: “Her isteyenin istediği yere gittiği sistem dünyada hiç bir yerde yok. Belirli uygulamaları yapmak durumundayız. İzmir Ankara karoyulunda Gül, Mudanya, Acemler, Gökdere ve Otosansit kavşağında şerit genişletilmesi yapılarak geçiş kapasitesinin arttırılması sağlanacak. Mudanya Filament Kavşağı'nda düzenleme yapacağız. Şehir içine kamyon ve Tır'ların girmesi konusundu denetlemek durumundayız. Akıllı kavşak uygulamalarını arttıracağız.”

Başkan Aktaş, 2018 hedeflerini açıkladığı değerlendirme toplantısında ise kavşak uygulamalarına dair adımların atıldığını, 25 kavşak tespit ettiklerini belirterek şöyle konuşmuştu: "Çok seri başlıyoruz. Bursa merkezde bu kavşaklarda fiziki iyileştirme ve reorganizasyon yapacağız. Çalışmaları gece yaparak kısa sürede hayata geçireceğiz. Yüzde 40-50 oranında rahatlamaya sebep olacak. Ulaşım sadece kavşaklardan ibaret değil, metrodan ibaret değil, halk otobüslerinden değil, belediyenin sarı otobüslerinden değil. Ulaşımın bir sürü ayağı var"

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR

İzmir Yolu'nda yapılan çalışmalar, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe kavşağı, Orhaneli kavşağındaki biten düzenlemenin yanı sıra Beşevler kavşağında devam eden iyileştirme ve yeni uygulamalarla trafiğin rahatlaması dikkat çekti. Ulaşımdaki sıkıntıların giderilmesi için acil eylem planı çerçevesinde birçok çalışma başlatıldı. Bazı noktalarda çalışmalar tamamlanırken birçok noktada çalışmalar devam ediyor. Küçük Sanayi Gül kavşağı şerit genişletme, Mudanya kavşağı ile Orhaneli kavşağı şerit genişletme, Acemler kavşağı şerit genişletme, Terminal-Demirtaş kavşağı çevresi trafik sirkülasyon düzenlemesi, Otosansit kavşağı dönel adanın Kaldırılarak - akıllı kavşak uygulaması, Esentepe kavşağı dönel adanın kaldırılarak - akıllı kavşak uygulaması, FSM Tuna kavşağı dönel adanın kaldırılarak - akıllı kavşak uygulaması, Ata Bulvarı Işıktepe-Kırmızı Cadde kavşağında ilave şerit ve dönüş kolları ile birlikte akıllı kavşak uygulaması ve Ata Bulvarı Fethiye - Sarı Cadde kavşağında ilave şerit ve dönüş kolları ile birlikte akıllı kavşak uygulaması çalışmaları tamamlandı.

TEK YÖN UYGULAMASI ARTTIRILACAK

Beşevler kavşağı dönel adanın kaldırılarak - akıllı kavşak uygulaması, Emek kavşağı dönel adanın kaldırılarak - akıllı kavşak uygulaması, İstanbul yolu güzergahında yolun iki yönde 3 şeride çıkarılması, stadyum bağlantı yolları ve Mudanya kavşağı viyadük imalatlarının yapılması ile tek yön uygulaması, Panayır kavşağı- Yeniceabat- Yunuseli- Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı - güzergahındaki yolun yapılması, Çelebi Mehmet Bulvarı-Hüdavendigar Bulvarı- Yıldırım Beyazıt Bulvarı kesiminde kamulaştırma ve yol bağlantılarının yapılması, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi içinden Bursa Çevre Yoluna direk bağlantı yolu ve kavşağı yapılması, Erdoğan Caddesi Güzergahında kamulaştırmalarının tamamlanarak Esenevler köprülü kavşağı ve Otosansit bağlantısının sağlanması, D-200 Ankara -İzmir karayolu, Mudanya yolu, İstanbul yolu ve yakın çevre yolu güzergahında trafik elektronik denetim sistemlerinin kurulması, İzmir yönünden yakın çevre yoluna geçişini sağlayacak Acemler viyadüğünün yapılması, Mudanya yolu Flament-Akpınar köprülü kavşağında ilave dönüş kolu yapılması, Bursa genelinde tek yön uygulamalarının arttırılmasına yönelik çalışmalarının yürütülmesi çalışmaları devam ediyor.

ELEKTRONİK DENETİM SİSTEMLERİ

FSM - Kanuni Caddesi dönel kavşağında, Geçit kavşağı ve devamı yolda, Orhaneli Yolu Lefkoşe Caddesi ile Kavakdere Caddesi kavşağında, İnönü Caddesi - Zafer Bulvarı - Gazi Caddesi kesişimi matador kavşakta, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı - 29. Aydın Sokak kesişimindeki kavşakta, D-200 İzmir- Ankara karayolu güzergahında Mudanya kavşağı Soğukkuyu Caddesinde, Mudanya köprülü kavşağında, Çalı yolu Hafize Hatun Cami kavşağında, Gökdere kavşağı Ankara yolu girişi yolunda, İhtisas kavşağında ve Bursa Çevre Yoluna Doğanköy Şehir Hastanesi bağlantı kavşağında; akıllı kavşak uygulamaları, servis yolları, dönüş kolları, şerit artırma ve şerit genişletme, yol düzenleme, trafik elektronik denetim sistemleri kurulması gibi çalışmaların yanında, şehrin doğu-batı aksında yer alan D-200 Ankara-İzmir karayolu üzerinde trafik akışını hızlandırıcı Park Yasağı-Yanyol Giriş-çıkışlarının azaltılması sağlanacak. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.