SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da uyuşturucuya geçit yok

- Bursa'da muhtarlara verilen narko rehber eğitiminde konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız. Bu mücadele t

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da uyuşturucuya geçit yok
- Bursa'da muhtarlara verilen narko rehber eğitiminde konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız. Bu mücadele terörden de öte" dedi. Bursa'da son bir ayda 430 operasyonda 562 kişi uyuşturucudan dolayı gözaltına alındı, 64 uyuşturucu satıcısı ise tutuklandı. 

İçişleri Bakanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele uygulama politikası çerçevesinde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Volkan Tahpur, Yıldırım ilçesindeki muhtarlara narko rehber eğitimi verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'ndeki toplantıda muhtarlara 'uyuşturucu madde ve özellikleri, madde bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, madde bağımlıları ve sokak satıcıları nasıl tanınır' konularını anlatıldı.

"Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız"

64 muhtarın katıldığı programda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Son bir ayda 430 narkotik operasyonu yaptık. 562 kişiyi yakaladık. 64 satıcı tutuklandı. Çok önemli bir başarı. Ama bu yetmez. El birliği ile çok iyi mücadele ediyoruz. İnşallah kökünü kazıyacağız. Arkadaşlarımız devamlı çalışıyor. An be an onları takip ediyoruz. Bu pislikten vatandaşlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı kurtaracağız" açıklamasını yaptı.

"Bu mücadele terörden de öte"

Uyuşturucunun Avrupa'dan çıktığını ifade eden Ak, "Bursa'da uyuşturucu konusunda terörle mücadelenin ötesinde bir mücadele ortaya koymamızı gerektiriyor. Fare zehrini şurada çıkartıp, gösterip, tadına bakarmısın deseler, kimse bakmaz. Bu madde Avrupa’dan çıkıyor. O güzergahtan geliyor, bizim ülkemizde gençlerimizi, geleceğimizi zehirlemesi için kullanılıyor. Gençlerimizin beyni uyuşturulmaya çalışılıyor. Bu mücadele terörden de öte. Onun için hepimize sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

Uyuşturucuyla topyekün mücadele ettiklerini, bu konuda vatandaştan destek beklediklerinin altını çizen Osman Ak, "Bunun için Bursa'da Whatsapp ihbar hattını kurduk. Duyarlı vatandaşlarımız 0552 155 16 16 nolu GSM hattına her gün yeni ve farklı ihbarlarda bulunuyor. Narkotik ve terör konularında vatandaşlarımız zaman kısıtlaması olmaksızın edindikleri belge ve bilgileri çekinmeden bu hatta bildirebilir. İhbarcıların kimliklerini kesinlikle gizli tutuyoruz" şeklinde konuştu.

(İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.