SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yakalanan ÖSYM eski Başkanı Demir'in ifadesi ortaya çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında Bursa'nın Kestel ilçesindeki bir tekstil fabrikasında gözaltına alınan ve halen emniyette sorgusu devam eden,

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2019 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da yakalanan ÖSYM eski Başkanı Demir'in ifadesi ortaya çıktı
FETÖ soruşturması kapsamında Bursa'nın Kestel ilçesindeki bir tekstil fabrikasında gözaltına alınan ve halen emniyette sorgusu devam eden, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in YÖK'e verdiği ifade ortaya çıktı. Demir ifadesinde, "İçişleri Bakanı ve YÖK Başkanının yönlendirmesiyle Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığından personel hakkında bilgi alıyordum." dedi.
Ankara'da yürütülenFETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınanDemir hakkında, 'ÖSYM Kanunu'na muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

Yargılama sürerken mahkeme, geçen eylül ayında yargılamanın durdurulmasına karar vererek Demir hakkında YÖK'ten soruşturma izni talebinde bulundu. Başlatılan YÖK soruşturması kapsamında 19 Mart tarihinde Demir'in ifadesi alındı. Demir'e yöneltilen sorular ve verilen cevaplar özetle şöyle:

ÇOK FAZLA YER İŞGAL EDİYORDU İMHA EDİLDİ: (2012-2013 Askeri Liseler Giriş Sınavı (ALS) soru kitapçıklarının imha süreci bitmemesine rağmen, evrakın imha edildiğine dair yanıltıcı bilgi verme iddiası) Soru kitapçıklarının sonuç açıklandıktan sonra 6 ay geçtikten sonra imha edilebilmektir. 2013 yılında yapılan sınavlarda 320 milyon sayfa soru kitapçığı çok fazla yer işgal ettiğinden imha işlemi kaçınılmazdır.

İSTİHBARATTAN BİLGİ ALIYORDUM: (ÖSYM personeli hakkında FETÖ ile bağlantılı olup olmadıkları hususunda inceleme yaptırıyor muydunuz) İçişleri Bakanı ve YÖK Başkanının yönlendirmesiyle Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığından personel hakkında bilgi alıyordum.

MASADAKİ KİTAPÇIKLAR: (... Makam odanızda bulunan 15 adet 2013 ALS soru kitapçıkları ile ilgili bilirkişi heyeti, matematik sorularını doğru işaretleyen adayların göstermelik işlemler yaparak doğru cevabın işaretlendiği yönünde görüş belirtmiştir) Bilirkişi heyetinin bu görüşü soruların önceden adaylara verildiğine ilişkin delil kabul edilemez."  (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.