SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da yürekleri parçalayan aile dramı!

SURİYE'DE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN KAÇARAK TÜRKİYE'YE SIĞINAN TÜRKMENLERİN, YAŞAM MÜCADELESİ BURADA DA BİTMİYOR. BURSA'DA TEK GÖZLÜ ODADA KALAN 7 KİŞİLİK AİLE, YARDIM ELİ BEKLİYOR. (SAMET DOĞRU/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da yürekleri parçalayan aile dramı!
Bursa'da Suriye'den kaçarak gelen 7 kişilik bir aile  sobası ve oturacak koltuğu bile olmayan tek gözlü odada yaşıyor. Yalın ayak mozaik zeminin üstünde titreyen çocukların hali yürekleri burkuyor. 


İç savaşın devam ettiği Suriye’den kaçan Türkmenler, Türkiye’deki çeşitli illerde hayat mücadelesi veriyor. Bursa’ya sığınan Türkmenlerden Hesin ailesinin yaşadıkları ise insanın içini burkuyor. Tek gözlü evde 6 çocukla komşularının yardımı ile ayakta duran aile, kış günlerinde ısınmak için elektrikli sobanın etrafında toplanıyor.



Banyosunun ve mutfağının bir olduğu yerde çeşmeden akan soğuk su ile bulaşıkları yıkamaya çalışan Büşra Abbas Hesin, cezaevinden 1 ay sonra çıkacak kocasının yolunu dört gözle bekliyor. Çocukları ile perişan bir halde yaşadıklarını belirten Hesin, okuyan 4 çocuğuna kıyafetleri okuldan ve komşularının verdiğini söyledi. Tek isteklerinin oturacakları bir koltuk, ısınacakları bir soba olduğunu belirten Hesin, “2 sene önce Türkiye’ye geldik. Eşim Aydın’da cezaevinde yatıyor. Bir ay sonra inşallah yanımızda olacak. Biz şu an kocamın üzerinden 900 lira maaş alıyoruz. Kocam inşaatlarda çalışıyordu. 4 tane çocuğum okula gidiyor. Ben götürüp getiriyorum. Araba çarpar veya bir şey olur diye korkuyorum” dedi. Yan tarafta bulunan tek gözlü odada kalan başka bir aile ise, yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.