SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da zabıta ekipleri 'tüketici hakları' mesaisinde

Son zamanlarda kent merkezi ve özellikle sahil bölgelerinde seyyar satıcı ve kaldırım işgallerine yönelik yaptığı uygulamalarla vatandaş

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da zabıta ekipleri 'tüketici hakları' mesaisinde
Son zamanlarda kent merkezi ve özellikle sahil bölgelerinde seyyar satıcı ve kaldırım işgallerine yönelik yaptığı uygulamalarla vatandaşların takdirini kazanan Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, bu kez tüketici hakları konusunda vatandaşları bilgilendirmek için sahaya çıktı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, vatandaşlara tüketici hakları el broşürü dağıtıldı. Özellikle yaya hareketliliğinin yoğun olduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde yapılan uygulamada, vatandaşlar alışverişlerinde bir hak kaybına uğramamaları için tüketici haklarını iyi bilmeleri konusunda uyarıldı. Vatandaşlara dağıtılan broşürlerde, alışverişlerde dikkat edilecek hususlar, ayıplı mal, taksitle satış sözleşmeleri, tüketici kredisi, mesafeli sözleşmeler, devre tatil ve uzun süreli tatil sözleşmeleri, fiyat etiketleri, garanti belgesi gibi pek çok detaylıca anlatılırken, mağduriyet durumunda vatandaşların başvuru yapacağı Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinin iletişim numaraları da bulunuyor. Zabıta ekiplerinin dağıttığı broşürler sayesinde tüketici olarak haklarını öğrenme fırsatı bulan vatandaşlar, uygulamayı memnuniyetle karşıladı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.