SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da zaman 'Güz'

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Güz’ kategorisinde dereceye giren eserlerin s

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da zaman 'Güz'
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Güz’ kategorisinde dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllerine kavuştu.
 

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, BUFSAD’ın katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Güz’ kategorisinde ödül heyecanı yaşandı. Yarışma ile bir yıl boyunca Bursa’nın 4 mevsiminden en güzel görüntüler fotoğrafa yansıdı. ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nın ‘Güz’ kategorisi ödül töreni, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. Türkiye genelinden toplam 831 fotoğrafın katıldığı yarışmada Bülent Terzi’nin ‘Duraklı Köyü’ adlı fotoğrafı birinci, Ahmet Çetin’in ‘Sonbahar Sabahında Kozahan’ adlı fotoğrafı ikinci ve Melek Kaya’nın ‘Botanik Park’ isimli fotoğrafı ise üçüncü oldu. 46 fotoğrafın sergileme kazandığı yarışmada; Bülent Terzi, Hayri Yıldırım ve Orhan Çelebi’nin fotoğrafları da mansiyon ödülüne değer bulundu. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan eserlerin sahiplerine, ödüllerini, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

 
KENTİN GÜZELLİKLERİ SANATLA BULUŞMALI
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, fotoğraf sanatçılarını tebrik ederek, “Güzelliğin en önemli ifadelerinden biri olan sanat, fotoğrafla buluştuğunda anı ölümsüzleştirme fırsatı verir. Hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen fotoğrafa olan ilgi de her geçen gün artıyor. Her köşesi ayrı bir güzelliğe sahip Bursa ise fotoğrafa gönül verenler için adeta bulunmaz bir kaynak. Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması, Bursa’nın, tarihi doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisinin fotoğrafla belgelenmesine olanak tanıdı ve Bursa’nın güzellikleri fotoğraflarla taçlandı. Sonbaharın tüm renkleri fotoğrafa yansıdı. Bursa, bir dünya kenti, bir marka kent. Kentin güzelliklerinin sanatla buluşması da çok önemli” diye konuştu. Başkan Altepe, yarışmaya katılan fotoğraflardan hazırlanan katalog ile de Bursa’nın doğal tarihi ve kültürel değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlara taşıma amacının hedefini bulduğunu kaydederek, kütüphanelere değer katacak bir eserin ortaya çıktığını söyledi. Başkan Altepe, fotoğraf sanatçılarını tebrik ederken, eserleri titizlikle değerlendiren jüri üyeleri adına Fotoğraf Sanatçısı Nihat Küçük’e plaket verdi. Başkan Altepe, arşiv niteliğindeki kataloğu da sanatçılar için imzaladı.

BURSA’NIN ‘GÜZ’ FOTOĞRAFLARINA ÖDÜL YAĞMURU
831 FOTOĞRAF ZORLU ELEMEDEN GEÇTİ
Bursa başta olmak üzere Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’dan yarışmaya gönderilen ‘Güz ve Bursa’ konulu fotoğrafları değerlendirmek üzere toplanan yarışma Seçici Kurulu, toplam 831 fotoğrafı zorlu bir elemeden geçirdi. Fotoğraf Sanatçısı Faruk Akbaş, FotoğrafSanatçısı Nihat Küçük, Fotoğraf Sanatçısı Sibel Emniyet, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saffet Yılmaz ve BUFSAD Temsilcisi Mehmet Uzun’dan oluşan seçici kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğrafları belirledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, mansiyon ödüllerine ise 500’er lira para ödülü de verildi.

BURSA’NIN ‘GÜZ’ FOTOĞRAFLARINA ÖDÜL YAĞMURU






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.