Bursa'nın İznik ilçesinde dün gece define macerasının yaşandığı bir kişinin ölümü, 6 kişinin de 12 saat süren operasyonla kurtarıldığı olayın detayları belli olmaya başladı.
Bursa'nın İznik ilçesinde dün gece define macerasının yaşandığı bir kişinin ölümü, 6 kişinin de 12 saat süren operasyonla kurtarıldığı olayın detayları belli olmaya başladı. 51 metre derinliğindeki mağarada jenaratörden sızan gazdan zehirlenen 6 defineciden birisinin daha önce aynı bölgede yakalandığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan 4 gözcü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Alınan bilgiye göre, Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mağarasında jandarma ekipleri, 7 kişinin mahsur kaldığı bilgisine ulaşmıştı. 12 saat süren operasyonla kurtarılan 7 kişiden 60 yaşındaki Mümin Sarıdoğan hayatını kaybetmişti.
Hastaneye kaldırılan 6 yaralıdan 58 yaşındaki Recep E.'nin daha önce aynı bölgede yakalandığı ve hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.
Dün akşamki olayda gözcülük yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan İsmail T. Temel C. Harun A. ve İsa H. ise ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Öte yandan şahısların mağarada yaptıkları aramada herhangi bir tarihi eser ya da defineye rastlamadıkları da öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 20:01
Bursa'daki defineciler uslanmamış! Daha önce...
Bursa'nın İznik ilçesinde dün gece define macerasının yaşandığı bir kişinin ölümü, 6 kişinin de 12 saat süren operasyonla kurtarıld

YORUM EKLE
1
Bursa'da bağ evine uyuşturucu operasyonu
2
Bursaspor yine berabere: 1 - 1
3
Berat Kandili'nde eller duaya açıldı
4
Kuaförde dehşet! Saç tıraşı olurken...
5
Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a YPG/PKK tepkisi
6
'Gayri askeri adaların silahlandırılması uluslararası...
7
Milli Savunma Bakanlığından acı haber! Irak sınırında...
8
Bursa'nın ilk Türk eserine yapılan tuvalet Anayasa...
9
Bursa için Serebral Palsi ile tanışma vakti
10
Bursaspor taraftarları ölümden döndü: 10 yaralı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
03:44

GÜNEŞ
05:33

ÖĞLE
13:06

İKİNDİ
17:02

AKŞAM
20:28

YATSI
22:09
SIRADAKİ HABER