SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki 'gezi'nin, olay günü kayıtları mahkeme tarafından izlendi

Bursa’da, Taksim Gezi Parkı olaylarına destek için valilik binasına taş ve bira şişeleri atarak zarar verip olaylara müdahale eden 4 polis mem

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2014 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2014 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki 'gezi'nin, olay günü kayıtları mahkeme tarafından izlendi
Bursa’da, Taksim Gezi Parkı olaylarına destek için valilik binasına taş ve bira şişeleri atarak zarar verip olaylara müdahale eden 4 polis memurunun yaralanmasına sebep oldukları iddiasıyla yargılanan 55 sanığın duruşmasında, olay günü çekilen görüntüler izlendi.

 

Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, “2911 sayılı yasaya muhalefet edip kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme” suçlarından 3 ile 9 yıl arasında değişen yıllara kadar hapisleri talep edilen 55 tutuksuz sanıktan A.Y., H.H., M.Y. bugün tekrar hakim karşısına çıktı.
Diğer sanıklar ile olay sırasında hafif yaralanan 4 polis memurunun katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Şahitlerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, olay günü çekilen görüntüleri izledi. Duruşma salonundaki iki LCD’ye yansıtılan görüntülerin ardından sanık avukatları, kayıtta yer almayan sanıkların suçsuz olduklarını ifade etti.
Mahkeme aranan tutuksuz sanıklar E.D. ve M.Z. hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.
Bilindiği gibi Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına destek için 2 Haziran’da Kültürpark’ta toplanan 5 bin kişi, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmiş, saatler ilerledikçe sayıları 30 bine ulaşan göstericiler Atatürk Caddesi’nde yolu trafiğe kapatmıştı. İlerleyen saatlerde alkol almaya başlayan kalabalık arasında yüzleri maskeli 200 kişi, valilik binasına boş bira şişesi ve taş atarak saldırmaya başladı. Polisin "Dağılın" ihtarına uymayan kalabalığa önce TOMA ardından biber gazı sıkarak müdahale edildi. Valilik binasının camları ile bir polis aracının zarar gördüğü olaylarda görevli dört memur hafif yaralandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.