SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki kuş gribi ile ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanından geldi

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki bir çiftlikte yüz bin civarında tavuğun itlaf edilmesiyle ilgili ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzino

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki kuş gribi ile ilgili ilk açıklama Sağlık Bakanından geldi
Bursa’nın Mudanya ilçesindeki bir çiftlikte yüz bin civarında tavuğun itlaf edilmesiyle ilgili ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Vatandaşlarımıza sağlık açısından 'Şu tedbiri alsınlar' diyeceğim bir konu yok. Gündelik hayatları neyse aynen devam edebilirler" dedi.
Mudanya ilçesine bağlı Balabancık köyündeki bir çiftlikte 2 günde 2 bin 500 tavuğun ölmesinin ardından harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, aynı çiftlikteki 100 bin civarındaki kanatlıyı itlaf etti. Nilüfer ilçesine bağlı köydeki çiftlikte tavuk ölümleri 2 bin 500’e ulaşınca, çiftlik yetkilileri Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Çiftlikte inceleme başlatan yetkililer, çiftliğin karantinaya alınmasına karar verdi. Aynı çiftlikten kamyonlarla alınan 100 bin civarında kanatlı hayvan, kireçli özel hazırlanan bölgelere götürülüp itlaf edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu konuda daha evvel de açıklama yaptım. Mevsim olarak kuş gribinin havaların ısınmasıyla birlikte gündemden düşeceği bir sürece giriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı zaten bu konuda gerek Balıkesir'de gerek Kocaeli'de, Gebze'de, Kastamonu'da tedbir aldı. Aynı tedbirler Mudanya'da da alındı. Şu anda Sağlık Bakanı olarak vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Beyaz et ve yumurtayla ilgili herhangi bir risk sözkonusu değil. Vatandaşlarımıza sağlık açısından 'Şu tedbiri alsınlar' diyeceğim bir konu yok. Gündelik hayatları neyse aynen devam edebilirler. Ama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu virüsün dağılmaması için gereken tedbirleri alıyor. Şu anda karantina uygulamaları yapılıyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.