SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki patlamanın ardından flaş gelişme

BURSA'DA 5 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ 16 KİŞİNİN DE YARALANDIĞI PATLAMANIN YAŞANDIĞI FABRİKANIN SAHİBİ İLE KADIN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI TUTUKLANDI. ŞÜKRÜ DEMİR, PATLAMADA HAYATINI KAYBEDEN OĞLU YAVUZ DEMİR'İN BUGÜN EMİRSULTAN CAMİİ’NDE İKİNDİ NAMAZINI MÜTEAKİP KILINAN CENAZE NAMAZINA POLİS NEZARETİNDE GELDİ. (MESUT ALAN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki patlamanın ardından flaş gelişme
 Bursa'da 5 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına sebep olan patlamayla alakalı iş yeri sahibi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Bilirkişi raporunun ardından serbest bırakılan Tuğba T. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. 
Geçen Kasım ayında Gürsu ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın ardından gözaltına alınan ve oğlunun cenaze törenine katılmasına izin verilen Şükrü D. ile İş Güvenliği Uzmanı Tuğba T. tutuklandı. Olayın ardından cumhuriyet başsavcılığı tarafından patlamayla alakalı 2 makine mühendisi ve bir endüstri mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirilmişti. Patlamaya yorgun kazanın sebep olduğu ifade edilen raporda, iş yeri sahibi Şükrü D. asli kusurlu, Tuğba T. ise kusurlu bulunmamıştı. Raporun ardından Tuğba T. serbest bırakıldı.

15 yıla kadar hapis cezası
Cumhuriyet Savcısı Hüsnü Gür, bilirkişi raporunun ardından Şükrü D. hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak' suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası talebiyle dava açtı. Tuğba T. hakkında ise dava açılmadı. Şükrü D. önümüzdeki günlerde Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.