SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki 'uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenme' çalışmaları

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Biz Türkiye'nin ilk astronotunun Bursa'dan çıkmasını istiyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki 'uzay, havacılık ve savunma sanayi kümelenme' çalışmaları
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Biz Türkiye'nin ilk astronotunun Bursa'dan çıkmasını istiyoruz. Bu anlamda da çocuklara uzay ve havacılığı sevdirmek için elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz" dedi. 

Burkay, yazılı açıklamasında, Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sanayinin başkenti konumuna getirecek çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Gökmen Projesi" kapsamında BTSO çatısı altında 70'e yakın firmasının katılımıyla "Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Kümelenmesi"ni kurduklarını hatırlattı.

Proje çerçevesinde, bir süre önce BTSO olarak "Işıklar Fest" etkinliği için stant hazırladıklarını, Fransız Astronot Patrick Baudry ve NASA'da çalışan Türk bilim adamlarını öğrencilerle buluşturduklarını anlatan Burkay, etkinlikte uzay, havacılık ve savunma alanlarında kümelenen firmalarla konsey üyesi firmaların stant açarak, projelerini sergileme imkanı bulduğunu ifade etti.

Burkay, BTSO'yu tam anlamıyla bir uzmanlık merkezi haline getirdiklerini, odanın ürettiği projeler ve yürüttüğü çalışmaların hükümet tarafından da yakından takip edildiğini ve tüm oda ve borsalara örnek gösterildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz Türkiye'nin ilk astronotunun Bursa'dan çıkmasını istiyoruz. Bu anlamda da çocuklara uzay ve havacılığı sevdirmek için elimizden gelen çalışmaları yürütüyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren 3 meslek lisesinde uzay ve havacılıkla ilgili bölüm açılacak. Türkiye'deki pilotların eğitim yuvası olan Işıklar Askeri Hava Lisesi ile güzel bir işbirliğine imza attık. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara büyük destek veren ve bizlere liderlik eden Sayın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ocak ayında odamızda konuk etmiş, daha sonra da projelerimizle ilgili olarak makamında ziyaret etmiştik."

İbrahim Burkay'ın verdiği bilgiye göre, BTSO'nun davetlisi olarak 20 Haziran Cuma günü Bursa'ya gelecek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "BTSO Bursa Raylı Sistemler ve Uzay-Savunma-Havacılık Kümelenmesi" üyeleriyle bir araya gelecek
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.