SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Balkanlar'a dostluk mesajı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TİKA’NIN KATKILARIYLA TEK RUMELİ TELEVİZYONU VE BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ’NCE ORGANİZE EDİLEN ‘BALKAN TELEVİZYONLARI ZİRVESİ’ ÇELİK PALAS’TA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Balkanlar'a dostluk mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir göçmen şehri Bursa’nın Balkanlar’ın daima yanında olduğunu söyledi.
 

 
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TİKA’nın katkılarıyla Tek Rumeli Televizyonu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nce organize edilen ‘Balkan Televizyonları Zirvesi’ Çelik Palas’ta gerçekleştirildi. Balkan ülkelerinden basın mensuplarının katıldığı program, Türkiye ile Balkanlar arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine vesile olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuşmasında, Bursa’nın bir Balkan şehri olduğunu söyledi. Kendisinin de Balkan göçmeni bir aileden geldiğini anlatan Altepe, “Bursa bir tarih ve kültür başkenti. Yüzyıllarca Balkanlar’la aynı kaderi paylaştık. Bugün her ne kadar aramıza sınırlar çizilmiş olsa da Türkiye ile Balkanlar birbirine yakındır. Balkanlar, tarihi kültürel ve insani ilişkiler bakımından olduğu kadar coğrafi, siyasi ve ekonomik açıdan da Türkiye’nin öncelikli konuları arasındadır. Balkan ülkeleri ile kurduğumuz güçlü ilişkilerin temelinde ortak değerlerimiz var. Bu bölgenin her karesinde dostlarımız, akrabalarımız var” dedi.
Bursa’nın ecdadına vefa örneği sergilediğini örnekleyen Başkan Altepe, “Bursa ve Türkiye olarak her zaman Balkan ülkelerinin yanındayız. Bunu da oradaki çalışmalarımızla gösteriyoruz. Türkiye olarak Balkan ülkeleriyle dayanışma ruhu içerisinde faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Balkanlar ile Türkiye ve Bursa arasında gönül bağıyla kurulan bu projeler, dostlarımıza da umut veriyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, Bursa’nın hizmetleriyle Bulgaristan’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Bosna’ya kadar geniş bir yelpazeye varlığını hissettirdiğini kaydederek, “İnanıyorum ki Balkanlar’da başlattığımız tarihi, sosyal ve kültürel çalışmalar, Türkiye ile Balkanlar arasındaki sıcak ilişkileri ve dostluk bağlarını daha da güçlendirip pekiştirecektir. Balkan Televizyonları Zirvesi’nin Bursa’da yapılıyor olması da Balkanlar ile münasebetlerimizin ne denli önemli olduğunun göstergesidir” şeklinde konuştu.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de, 2016 yılının ‘Balkanlarla Diyalog Yılı’ olarak adlandırıldığını belirterek, Bursa’nın yanı sıra Balkanlara da değer katan çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Tek Rumeli Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal ise Türkiye ile Balkanlar arasındaki dostluk bağlarının daha da kuvvetlenerek ekonomik, kültürel ve sosyal alanlar başta olmak üzere her konuda kalkınmayı sağlayacak çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.