SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Batum'a

Bursa’nın yanı sıra Türkiye’deki diğer kentlere ve Balkan ülkelerine de hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Bat

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın yanı sıra Türkiye’deki diğer kentlere ve Balkan ülkelerine de hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Batum’a bir öğrenci yurdu kazandırılacak. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte katıldığı, Batumlular Derneği tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programında, Batum’a bir öğrenci yurdu yaptırılacağını söyledi.Sımsıcak sohbet anlarının keyfini Seks Numaraları ile çıkarmaya hazırlanın.
Bursa’nın son yılarda yapılan yatırımlarla daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir haline geldiğini dile getiren Başkan Altepe, Aycan Cafe’de düzenlenen programda, hizmetlerini ülke dışındaki soydaşlara da ulaştırma gayretinde olduklarına işaret etti.
Bursa’daki değerleri ayağa kaldırırken komşu ülkelerdeki Osmanlı eserlerinin de yenilendiğine dikkati çeken Başkan Altepe, “Ülkemizde güzel rüzgarlar esiyor. Dünya da artık ülkemizdeki etkilerin farkında ve Türkiye farkediliyor. Bizler şanslıyız. Dilimiz, dinimiz ve böyle güzel bir ülkede yaşadığımız için şanslıyız” dedi.
Başkan Altepe, Bursa’nın sahip olduğu değerlerin sorumluluğunu taşıdığını da belirterek, “Bu kültürün ve dinin yeniden yeşermesi ve güçlenmesi için tüm coğrafyalara ulaşıyoruz. Bursa olarak tarih başkenti olmanın sorumluluğunu yaşıyoruz. Batum’da da arsa alındı, oraya bir öğrenci yurdu inşa edeceğiz. Bursa her şeyi en güzel şekilde yapacak” diyerek daha pek çok eserin Batum’da da yükselmesi için gayret göstereceklerini ifade etti.

“YILLARDIR BEKLENEN ADIMLAR ATILIYOR"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, Büyükşehir Belediyesi’nin önemli adımından dolayı Başkan Altepe’yi tebrik ederek, “Batumlular Derneği de sorumluluğu yüksek bir dernek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğüyle yaptırılacak olan öğrenci yurdu ile Batum’da uzun yıllardır beklenen adımlar atılmış oluyor” dedi.
Bakan Çelik, büyük coğrafyada hizmetlerin yaygınlaştırılması noktasında sorumluluk sahibi yerel yöneticilerin ve merkezi hükümetin önemli yeri olduğunu da vurgulayarak, “Bugün Üsküp’e gittiğinizde kendinizi Bursa’da hissediyorsunuz. Çünkü aynı ecdadın eserlerinin biri Konya’da biri Bursa’da biri Priştina’da, Prizren’de. Batum’da da gerekeni yapacağız. Zorluklar var ancak onların üstesinden gelecek anlayışla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Bakan Çelik, sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetimin çabalarını önemsediklerine dikkat çekti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de Batum’da İnegöllü iş adamları tarafından da bir Kur’an Kursu’nun yapılacağını hatırlattı.

BAŞKAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR
Batumlular Derneği Başkanı Musa Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Batum’da yaptırılacak öğrenci yurdunun heyecanını duyduklarını belirterek, Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra AK Parti milletvekilleri İsmet Su ve İsmail Aydın ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Mevlit okunarak Hz Peygamber’in anıldığı programın sonunda konuklara pilav ikram edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.