SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Bosna-Hersek'e yardım eli

Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Canko ile bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğl

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Bosna-Hersek'e yardım eli
Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin ardından Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Canko ile bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaraları sarmak için gereken yardımı en kısa zamanda yapacaklarını bildirdi.

Soma’daki maden faciasının acısını yaşarken Bosna Hersek’ten gelen sel felaketi ile üzüntülerinin bir kat daha arttığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karloğlu, “Şu ana kadar Bosna Hersek’te 20 kişi hayatını kaybetmiş durumda. Ama hala sular tam çekilmediği için bu sayının artmasından endişeliyiz. Nüfusun üçte birinin etkilendiği ve evlerini boşaltmak zorunda kaldığı bir felaketle karşı karşıyayız. Dost ve kardeş ülkemiz Bosna Hersek’teki yaşanan sel felaketinden sonra Bursa olarak ayni ve nakdi yardım kampanyası yapma düşüncesindeyiz. Şu anda uluslararası bir yardım olduğu için Ankara’dan izin alma süreci içerisindeyiz. Bosna’da insanlar her şeylerini kaybettikleri için ev eşyalarına ihtiyaçları var. İnsanların tekrar normal hayatına dönmeleri için bizim yardım elimizi uzatmamız gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehrindeki okullar ile camiler de yapabileceğimiz yardımlar arasındadır. İlk fırsatta kampanyayla ilgili detayları Bursalı vatandaşlarımız ile paylaşacağız. Bursa halkı eminim ki elinden geleni yapacaktır. Geçmişte yaşanan savaş felaketinde Bosna Hersek’i yalnız bırakmadığımız gibi şimdi de yalnız bırakmayacağız. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah el birliği ile oradaki meseleleri en kısa zamanda çözeceğiz” dedi.
Bursa Valisi Münir Karoğlu’nu makamında ziyaret eden Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Canko ise, “Çok kısa aralıklarla neredeyse aynı zamanda iki kardeş ülke arasında, Bosna Hersek ve Soma’da talihsiz olaylar yaşadı. Soma’daki felaket bizim felaketimizdir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Çünkü Bosna Hersek olarak madencilikte çok trajediler yaşadık. Soma’da yaşanan talihsiz olayın ilk gününden beri Bosna Hersek’teki madencilerimiz ve yetkililerimiz arama kurtarma ve sonrası için teşebbüse geçti. Bu talebimiz hala geçerlidir. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Bunlar yaşanırken Bosna Hersek, tarihinin en büyük sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Maalesef felaketin boyutları çok büyük. Torakların üçte biri sel felaketinden dolayı zarar görmüş durumda. Sel felaketinde çok zarar gören halkımızın yaralarını sarmak için Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile görüştük. Tekrar bize kapılarını açan valimize teşekkür ediyorum. Yakın zamanda kampanyaların başlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.