SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan dünyaya birlik mesajı

‘Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’ne katılan ekipler, Bursa’dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı gönderdi. ‘10. Uluslararası NAKEM

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2015 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan dünyaya birlik mesajı
‘Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’ne katılan ekipler, Bursa’dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajı gönderdi.
‘10. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali’ dolayısıyla Arnavutluk, Bosna-Hersek, Saraybosna, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve KKTC’den gelen folklor ekiplerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi Bursa Kent Müzesi’nde ziyaret etti. Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmada dansçılar, Balkan ülkelerine verdiği destek ve organizasyon nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kardeş ülkelere desteğin süreceğini belirterek, “Bursa ve Türkiye olarak Balkanların yanında yer almaya, dostlarımızın mutluluğuna ortak olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Altepe, “Dostlarımızı burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Ülkemizdeki terör olayları nedeniyle belki bu sene istenilen olmadı ama gelecek yıl inşallah festivale yakışır organizasyonlara imza atacağız. Bu tür organizasyonları, dostluk ve kardeşlik ilişkilerini, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularını geliştirdiğinden dolayı fırsat olarak görüyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, “Bursa için Balkanlar, Balkanlar için de Bursa çok önemli. Bursa, Balkanlar başta olmak üzere komşu ülkelerle Türkiye arasında dostluk köprüsü kurdu. Balkanlar’daki ecdat yadigarı eserlerin de gün yüzüne çıkarılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi olarak bu ilişkilerin devamı için gereken desteği vermeye devam ediyoruz. Önemli olan dostlarımızın mutluluğudur, Türkiye her zaman dostlarının yanındadır” şeklinde konuştu.
Misafir ekip adına söz alan Kosova’nın Vitii Belediyesi Kültür Müdürü İsmet Sejdiu, Balkan ülkelerine sağladığı katkılar dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.