SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Elazığ'a cinayet yolculuğu!

17 yıl önce yaşanan töre cinayeti maktulün arkadaşının ihbarı ile ortaya çıktı: Hayatını sürdürdüğü Bursa'dan meml

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Elazığ'a cinayet yolculuğu!
17 yıl önce yaşanan töre cinayeti maktulün arkadaşının ihbarı ile ortaya çıktı:
Hayatını sürdürdüğü Bursa'dan memleketi Elazığ'a gidip, 17 yıl önce ortadan kaybolan kadının aile içi infaza kurban gittiği ortaya çıktı. Kadının öldürüldükten sonra cesedinin  dereye atıldığı dedektif gibi iz süren polisler sayesinde ortaya çıkartıldı.

Bursa’da yaşayan ve memleketi Elazığ’a gittikten sonra ortadan kaybolan kadının aile içi infaza kurban gittiği tam 17 yıl sonra bir arkadaşının yaptığı ihbarla ortaya çıktı.  42 yaşındaki Yurdagül Kaya’dan yıllardır haber alamayan bir arkadaşı, polise ihbarda bulundu.
AİLE “HABERDAR DEĞİLİZ” DEDİ
İhbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Çalışma kapsamında ekipler, Kaya’nın ailesine ulaştı, fakat aile Kaya’dan haberdar olmadığını iddia etti.
ÖZEL EKİP KURULDU
Bunun üzerine kayıp olarak dosya açan İl Emniyet Müdürlüğü, özel ekip kurarak soruşturmayı derinleştirdi. Ekipler ilk olarak aile fertlerinin ve kadının  ikamet ettikleri mahalledeki komşuların ifadelerine başvurdu. Yapılan çalışmada, Kaya’nın boşandığı, eşinin çocuğunu alarak başka bir kadınla evlendiğini belirledi. 2001 yılında ikamet ettiği, Bursa'dan Elazığ’a geldiği, o tarihten bugüne kadar kimsenin görmediği bilgisine ulaşan polisler aileye yöneldi.
TÜM İŞARETLER AİLEYİ GÖSTERDİ
Kaya’nın ailesinin hiç bir şekilde kayıp başvurusu yapmaması üzerine kadının cinayete kurban gitmiş olacağı ve aile içinde olayın gerçekleştiği üzerinde duran polis, baba evine yönelik çalışmasını titizlikle sürdürdü.

Korkunç gerçek 2,5 aylık titiz çalışmanın ardından ortaya çıktı. Polis, Yurdagül Kaya’nın Elazığ’da aile içinde infaz edildiğini belirledi. Korkunç cinayetin ardından aile fertlerinin Yurdagül Kaya’nın cesedini Bitlis'in Güroymak ilçesi sınırlarında bir köprüden dereye atıldığı da belirlendi. Polis, ceset kalıntıları ve o yıllarda bulunan kimliği belirsiz cesetlerle ilgili araştırma başlattı.
AİLE GÖZALTINA ALINDI
Cinayetin aile içi infaz olduğunu öğrenen polis, baba H.K., üvey anne V.K., üvey abla Y.K. , amca H.K, yenge N.K. ve amcaoğlu O.K’ye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli de gözaltına aldı.Emniyette ifadeleri alınan ve çelişkili ifade veren zanlılar, Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kasten öldürme, delilleri yok etme, bilerek ve isteyerek yardım ve yataklık yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.