SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan İsrail'e öfke!

Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik operasyonlarını protesto etti. 

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2012 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik operasyonlarını protesto etti. 

İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmesi ve sivil halkı öldürmesi Türkiye'nin her yerinde tepki görüyor. Bursa’da Ulucami'de Cuma namazı çıkışında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan İHH, basın açıklaması yaptı. Ellerinde pankartlarla İsrail’i protesto eden grup, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Yapılan saldırıya ve soykırıma sessiz kalmayacaklarını ifade eden Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başkanı Yakup Kayıhan, “ Suriye’de yaşananlar sebebiyle bölge ülkelerin dikkatinin dağılmasını fırsat bilen İsrail, Gazze’yi karadan ve havadan kuşatıyor. Gazze halkına karşı soykırım uygulanıyor. Sivil, çocuk, kadın, yaşlı demeden katliamlarına devam eden İsrail, katliamlarını gizlemek için elektronik karartma faaliyetinde bulunuyor. Ne yazık ki ikinci kez seçilen Barack Obama’dan İsrail soykırımlarına dur demesi beklenirken İsrail teşvik edildi” dedi.

İsrail’in kurulduğu günden beri emellerinden vazgeçmediğini ifade eden Bursa Şubesi İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, “İsrail’in anlayacağı tek dil şiddetine karşılık göreceği mukavemet ve gereğince cevap vermektir. Kurban bayramı öncesi İsrail’in Sudan’a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırıla için cesaret bulmasına sebep olmuştur. Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak bir acizliktir. BM’nin İsrail’e şimdiye kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek yolu vardır, o da adalet ekseninde bir İslam birliğinin kurulmasıdır. Bir İslam ülkesinde yapılan saldırı bütün İslam ülkelerine yapılmıştır. Bir Müslüman’a yapılan saldırı İslam Birliği tarafından karşılıksız kalmaması gerekir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.