SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Kilis'e moral çıkarması

Fetih BAĞCI Bursa iş dünyası ve protokolü 160 kişilik bir ekiple moral ziyaretinde bulunmak üzene Kilis’e gitti.  Büyük

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Kilis'e moral çıkarması
Fetih BAĞCI

Bursa iş dünyası ve protokolü 160 kişilik bir ekiple moral ziyaretinde bulunmak üzene Kilis’e gitti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin 4 yanından Kilis’e destek yağdığını belirterek, kendilerinin de Bursa’nın desteğini göstermek için şehri ziyaret ettiklerin söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay da yaptığı değerlendirme de, “Biz Kilis halkına ‘siz yalnız’ değilsiniz diyoruz. İnşallah Zeytin Dalı operasyonunun başarıyla neticelenmesinden sonra bu coğrafyadan terör sonsuza kadar defolup gidecek” dedi.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve BTSO öncülüğünde iş dünyası Kilis’e çıkarma yaptı.  Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mestan, Müfit Aydın ve iş adamları uçakla geldikleri Gaziantep’ten karayolu ile Kilis’e geçti. Bursa protokolü burada ilk ziyaretini Kilis Valiliği’ne yaptı.

BBTSO İLE KSTO ARASONDA PROTOKOL

Ziyaret sırasında Bursa ve Kilis Ticaret ve Sanayi Odaları arasında iş birliği protokolü yaptı. Bursa protokolü daha sonra Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret etti. Çeşitli hediyelerin ardından esnaf ziyareti yapıldı. Günün sonunda Kilis ziyaretini değerlendiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “BTSO, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak uzun zamandır bizlere Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amaçlı bu bölgeye gelmek için çok yoğun talepler oldu. Hafta başında bir toplantı gerçekleştirdik. Kilis’e iş adamlarından oluşan bir heyetin gelmesinin uygun olacağını düşündük. TSK bu operasyon boyunca ve operasyonun başarıyla niteleneceği zamana kadar desteğini onların yanında hissettirmek ve bütün dünyaya beyan etmek istedik” şeklinde konuştu.

“SİZ YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Çok çetin bir süreç yaşandığını anlatan Burkay, “Operasyon zorlu coğrafya ve şartlarda yapılıyor. Bu operasyon sürecinde sosyal ve ekonomik olarak olumsuz etkilenen illerimiz olabiliyor. Kilis’te bunların başında geliyor. Biz burada Kilis halkına ‘siz yalnız’ değilsiniz diyoruz. Türkiye’de yaşayan 79 milyon insanımız ve dünya coğrafyasındaki bütün Türkler sizin yanınızda. Bizde Bursa iş dünyası olarak bu bölgenin yanında olduğumuzu gösterebilmek adına Kilis’te bütün esnafımızı ziyaret ettik. Kilis Ticaret ve Sanayi Odamızla valiliğimizin önderliğinde iş birliği protokolü yaptık. Çünkü Türk iş dünyası olarak ilk defa umudumuz var. Özellikle Türkiye’nin 40-50 yıldır makus kaderi gibi gözüken terör belasından kurtulmayla ilgili çok büyük umut taşıyoruz. Zeytin Dalı operasyonunun başarıyla neticelenmesinden sonra bu coğrafyadan terör sonsuza kadar defolup gidecek” şeklinde konuştu. Kilis seyahatinin çok önemli olduğunu düşündüğünü ifade eden Burkay, “Burada yaşananların ancak görülerek hissediliyor” diye konuştu.

“ÇOK CANLI BİR HAYAT VAR”

Ziyaretle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Kilis’te çok canlı bir hayatla karşılaştık. Burada yaşanan sıkıntılara rağmen dimdik ayakta duran bir Kilis gördük. Bursa, olarak Kilis’in yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız” dedi.  Türkiye’nin dört bir yanından Kilis’e destek verildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Biz Bursa olarak bir sinerji oluşturalım istedik. Öncesinde Bursa’dan, askerler ve ihtiyaç sahipleri için hayır TIRları da gönderildi. Kilis’te de gruplar halinde çarşı pazar gezerek esnafımıza selam ve moral veriyoruz. Türkiye’mizin geleceği için çok önemli olan bu sürecin en kısa zamanda aşılmasını temenni ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman hazırız. Bursa ve Kilis kardeşliğini bir kez daha tescillemiş olduk” diye konuştu.

“ARTIK 1 DEĞİL 81 KİLİS VAR”

Sınırda yaşananlardan en çok Kilis’in etkilendiğini söyleyen Başkan Aktaş, “Kilis çok güçlü, Kilis halkı çok güçlü, yaşlısıyla genciyle organize oldular. Artık 1 değil, 81 Kilis var. Türkiye’de herkesin yüreği Kilis ile atıyor. Herkesin duaları ve destekleri Kilis ile beraber” dedi.  Başkan Aktaş, “Bu mesele ülkemizin, geleceğimizin meselesi. Bu durumdan sadece Kilis değil bütün Türkiye etkileniyor. Bu ülkenin geleceği karartılmaya çalışılıyor. Ancak Kilis duruşundan hiç taviz vermedi, Türk insanının gücünü herkese gösterdi” diyerek, herkese Kilis’e gelip insanlara destek olmalarını söyledi.  Kilis’e moral veren Bursa heyetine teşekkür eden Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da, “Dünyanın harikası, insan vicdanındaki iyilik duygusudur. Bu duygu Kilis’te yaşıyor ve yaşatılıyor” dedi.

“MORAL VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

Vali İzzettin Küçük, Bursa olarak Kilis’e moral vermek istediklerini kaydetti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile yönetim kurulu üyeleri ve iş dünyası temsilcileri de Kilis’teki programa katıldı. Bursa ve Kilis ticaret odaları arasında bir de protokol imzalandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.