SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Suriye ve Filistin'e 15 TIR dolusu yardım

Bursa’dan Suriye’ye 18 TIR'dan oluşan 450 ton gıda, Filistin’e ise 500 bin lira yardım gönderildi.  

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2014 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2014 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'dan Suriye ve Filistin'e 15 TIR dolusu yardım
Bursa’dan Suriye’ye 18 TIR'dan oluşan 450 ton gıda, Filistin’e ise 500 bin lira yardım gönderildi.

 

Bursalı sivil toplum kuruluşları, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Suriye ve Filistin’deki yoksulları unutmadı. İHH’nın öncülük ettiği yardım kampanyasına Bursa’dan birçok belediye ve sivil toplum kuruluşu katıldı.
Suriye’ye 18 TIR içinde 450 ton gıda, Filistin’e de 500 bin liralık para yardımı, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç aracılığıyla yollandı. Buttim Meydanı'nda toplanan TIR'lar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla dualarla uğurlandı.
Uğurlama töreninde konuşan İHH Bursa İl Temsilci Hüseyin Kaplan, “Mübarek Kadir Gecesi'nin gündüzünde hayırlı bir iş için bir araya geldik. Türkiye halkı ve Bursa kendine yakışanı bugün gösterdi. Belediye, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkıyla mazlum coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir araya toplandık. Rabb'im inşallah bu Ramazan ayında yapmış olduğumuz yardımları kabul etsin, sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizin de tez zamanda zulümden kurtulmalarını nasip etsin. Dualarımızla her zaman yanında olduğumuz mazlum coğrafyanın inşallah bundan sonra da yanında olduğumuzu göstereceğiz ve bizlere yapılan emanetleri de yerine ulaştırmak için gayret sarf edeceğiz. Bugün Suriye’ye göndereceğimiz yardım TIR'larıyla birlikte Gazze'ye de para yardımında bulunacağız” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde çok güzel bir organizasyon gerçekleşiyor. Ben bu güzel organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Bu kampanyaya katkı sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Biz Ramazan ayını en güzel şekilde yaşarken Müslüman kardeşlerimiz Filistin ve Suriye zulüm altında inliyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.