SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan Suriye'ye yardım...

Suriye’deki acı tabloya kayıtsız kalamayan Bursa'nın İnegöl ilçesindeki 15 sivil toplum kuruluşu, başlattıkları yardım kampanyasında topl

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2012 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2012 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye’deki acı tabloya kayıtsız kalamayan Bursa'nın İnegöl ilçesindeki 15 sivil toplum kuruluşu, başlattıkları yardım kampanyasında toplanan bir tır dolusu malzemeyi bu ülkeye gönderdi.

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyada toplanan yardımların bir bölümü Umuteli Sosyal Merkezi'nin deposunda kamyona yüklenerek Suriye’ye gönderildi. İnegöl'de İNİYAD'ın yanı sıra kampanyaya REHBERDER, ÇEKÜD, İnegöl Ahıskalılar Kültür Derneği, İnegöl Çerkez Adıge Kültür Derneği, Memur-Sen, Saadet Partisi, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD), Sefertası Yardım Derneği, AK Parti, İnegöl Belediyesi, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), Şavşatlılar Kültür Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) destek veriyor.

Suriye'ye 4 tır daha yardım göndermek istediklerini belirten İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, "2 yıldan beri Suriye’de iç savaş var. Bugünlerde havaların soğumasıyla birlikte Suriye içerisinde ve mülteci kamplarında ciddi sıkıntılar başladı. Biz İHH İNİYAD olarak Suriye’deki bu durumu İnegöl halkının gündemine taşımaya çalıştık. İnegöl’deki 15 sivil toplum kuruluşu ile Suriye Platformunu kurduk. Bugün Suriye’ye ilk yardımları gönderiyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın yaralarına merhem olacak gıda ve giyim malzemeleri var. İnegöl Belediyesi'ne ve 15 sivil toplum kuruluşuna teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yardım tırları gitmeye devam edecek. Sani Konukoğlu Camii önünde yardım çadırı açtık. Orada vatandaşlarımızdan gıda ve giyecek yardımlarını bekliyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.