SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursagaz'dan çevre dostu yarışma

Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük yatırımı olan Bursagaz, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Bursagaz Lisel

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2013 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alman enerji devi EWE AG’nin en büyük yatırımı olan Bursagaz, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Bursagaz Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması son hızla devam ediyor. 


Geçtiğimiz günlerde Kestel ilçesinde Hasan Çoşkun Lisesi, Kestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Bursa Çimento Fabrikası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin katılımıyla start alan Bursagaz Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması Mudanya ve Nilüfer İlçelerinde yapılan ara eleme turlarıyla devam etti. Mudanya Mütareke İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğinde yapılan Mudanya ilçesi ara eleme turuna Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sami Evkuran Anadolu Lisesi ve Dörtçelik Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi katıldı. Heyecanlı geçen yarışmanın sonunda Sami Evkuran Anadolu Lisesi birinci oldu. Hüseyin Özdilek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda yapılan Nilüfer ilçesi ara eleme turuna ise Nilüfer İMKB Fen Lisesi, Özel Şahinkaya Fen Lisesi, Özlüce Anadolu Lisesi, Özel Şahinkaya Anadolu lisesi, Hüseyin Özdilek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Özel Tunçsiper Anadolu lisesi, Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Özel Tunçsiper Fen Lisesi ile Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı. Soluk soluğa geçen yarışmanın sonunda Nilüfer İMKB Fen Lisesi birincilik koltuğuna oturdu.
Kestel, Mudanya ve Nilüfer ilçeleri ön eleme turları sonunda Bursa Çimento Fabrikası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nilüfer İMKB Fen Lisesi ve Sami Evkuran Anadolu Lisesi Bursagaz Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması final turunda yarışmaya hak kazandılar. Yarışma sonrasında finalde ilçelerini temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Sami Evkuran Anadolu Lisesi öğrencileri, Bursagaz yetkililerine düzenledikleri bilgi yarışması için teşekkür ederek, “Bu yarışmaya hazırlanırken çevrede cereyan eden her şeyin daha da farkına vardık. Çevreci bir anlayışla hareket etmenin, bugün ve gelecek için önemini kavradık. Doğalgaz dağıtımı yapması dolayısıyla çevrenin korunmasına katkı sağlayan Bursagaz’ın, çevreye yönelik çeşitli proje ve çalışmalarını durmaksızın sürdürdüğünü görüyoruz. Bu anlamda Bursagaz yetkililerine tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Ayyıldız ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yarışmaya katılan öğrencilerimiz unutamayacakları bir deneyimle çevre bilincini edindiler. Ben eminim ki Bursagaz’ın çevre konusundaki hassasiyeti yayılacak ve herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirecek. Bursagaz bu konuda önderlik ederek, yol gösterici çalışmalar yapıyor. Bir Bursalı olarak ve aynı zamanda bir eğitimci olarak Bursagaz’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Arzu Ayyıldız’ın sonrasında konuşan Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper ise, öğrencilere yarışmaya olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Kiper, Bursagaz Liselerarası Çevre konulu Bilgi Yarışması’nın Osmangazi, Gürsu, Yıldırım ve Gemlik ilçelerinin ardından her ilçeden birinci olan takımın Mayıs ayında yapılacak finalde yarışacaklarını belirterek, finalde 1’nci olan takıma 3 bin TL, 2’nci olan takıma bin 500 TL, 3’üncü olan takıma ise 750 TL ve ilk üç okula yazıcı verileceğini hatırlatarak sözlerini sonlandırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.